Късметлии ли са хората, родени между две зодии?

10622
Късметлии ли са хората, родени между две зодии?
Снимка: iStock/Guliver

Много хора вярват, че тяхната съдба се определя от хороскопа и положението на звездите в момента на раждането им. Но има мнозина, които са се родили между два зодиакални знака. Възможната причината може да са даже само минути в момента на раждане. Всеки от 12-те слънчеви знака има 30 градуса, което означава, че на Слънцето му трябват 30 дни, за да премине през тях. Човек, който е роден в периода на прехода на звездата от един знак в друг, може да се обърка коя е неговата зодия.

Например, така се случило с 51-годишния италиански консултант по недвижими имоти Серджо Рикардо Чезарио. Той е роден на 22 юли, считан за първия ден от навлизането на Слънцето в Лъв; следователно в продължение на около 20 години вярвал, че е Лъв. Но след като му била направена рождена карта от астролог, той открива, че е роден под знака на Рака. „Винаги намирах противоречия в хороскопите относно началната и крайната дата на моя знак. Реших да се консултирам с професионалист, за да си направя теста и не останах разочарован”, казва Серджо. Той добавя, че се чувства Лъв през повечето време; защото според него начинът, по който действа, мисли и се справя в своята професионална сфера и в социалните си отношения, са типични за родения в зодия Лъв - докато силните емоции, усещани на повърхността, са повече характерни за Рак. „Слънцето, географската ширина и дължина ме поставят в Рак. Но през повечето време се чувствам като Лъв. Оттогава започнах да се смятам за Лъв със сърце на Рак”, казва консултантът по недвижими имоти, който е убеден, че споделянето на характеристиките на две зодии му е много полезно.

6 зодии с късмет във всичко през СЕПТЕМВРИ

Друг пример. В някои години Слънцето влиза в даден знак по-рано. Така станало веднъж при преминаването от Риби в Овен. Преходът се извършил в 19:45 часа на 20 март. Независимо, че Овни са родените между 21 март и 20 април, тогава се оказало, че Овни са и родените още на 20 март след посочения час. При съставянето на техните хороскопи трябва да се отчитат характеристиките и на двете зодии. В допълнение към времето, географското положение в момента на раждане също влияе върху определянето на знака.

Но астролозите не са единодушни в приписването на двойни характеристики на родените в тези преходни фази. Опитът и наблюдението през годините показват, че същността на даден човек е слънчевият знак, независимо дали в своя последен или първи градус. Възможно е човек да споделя характеристиките на чужда зодия - но най-важното е да се изясни, че няма хора с две зодии. Това означава, че независимо от колебанията на зодиакалните знаци, между които се е намирала дадена дата в момента на раждането на човека, ще преобладава единият знак; нищо, че ще се изпитва влиянието и на другия. Но човек определено може да се смята за късметлия, че притежава характеристиките на две зодии – това означава, че в дадени важни за него моменти той може да се възползва от предимствата и на двете.

Това са 3 – те зодии, които ще имат най-много късмет през есента

Зодиакалният знак, в който се намира Слънцето, когато човек се ражда, е основен: именно той определя цялостната личност на човека - докато останалите небесни тела влияят само върху отделни характеристики. Например, зодиакалният знак, в който се намира Луната по време на раждането на човека, определя как ще се чувства той през живота си. Знакът, в който е Меркурий, оформя начина на мислене. Знакът, през който преминава Венера, решава какъв ще е вашият начин да обичате. Знакът на Марс - начинът, по който ще се борите в живота. А знакът на Сатурн показва какви са вашите ограничения и потенциални възможности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Често сънувате едно и също нещо или имате кошмари? Експерти споделят ценни съвети за сънищата

Боядисване на яйца 2024 г.: Легенди, вярвания, техники и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com