Лесен трик: Ето колко трябва да ядете, за да отслабнете без кантар

1464
Лесен трик: Ето колко трябва да ядете, за да отслабнете без кантар
Снимка: iStock

Ако ви е трудно да видите дали сте сложили твърде много в чинията си, на помощ идва ръчният метод. Единственият работещ начин да не напълнеете е да се опитате да се движите повече и да не преяждате. Но наистина ли е възможно сега, в името на стройната фигура и здравето, да трябва внимателно да броите калориите всеки ден и да носите малки везни със себе си навсякъде? Има и друг метод за изчисляване на оптималната порция храна. Това ще изисква вашите ръце и прибори за хранене.

Правилно отслабване: основните грешки по време на диета

Да започнем със зърнени храни. За да се чувствате отлично, диетолозите съветват да ядете около чаша от продукта - това е една порция. Колко е това? Приблизително колкото юмрука ви. Човек се нуждае от приблизително същото количество плодове и зеленчуци. Можете да вземете един специфичен зеленчук или средно голям плод за порция.

Не можем без източници на протеини. Идеалната порция месо, риба, пиле или извара - дължината и ширината на дланта и дебелината на малкия пръст. И ако сте свикнали да ядете всичко с хляб от детството, тогава в идеалния случай филийката  също да е с размерите на дланта ви.

Ядките  са отличен източник на протеини за тези, които по някаква причина не ядат месо. Освен това, те са богати на здравословни мазнини. Този продукт обаче има и своя недостатък - сравнително високото му съдържание на калории. За да получите предимствата и да не качите излишни килограми, яжте не повече от шепа на ден.

Маслата в умерени количества също ще бъдат от полза за тялото. Можете да ядете на ден около супена лъжица зеленчуци и около чаена лъжичка - сметана.

Отслабване след 40 години - само тези храни ще ви помогнат

Пиенето на достатъчно вода е също толкова важно за здравето. Лекарите казват, че основната нужда от течности е 30 ml на 1 kg телесно тегло на ден.

Най-добре е да се съсредоточите върху собственото си състояние. Ако сте послушали съвети от интернет, започнали сте да пиете няколко литра на ден и да се подувате по-често, може би бъбреците ви не могат да се справят с натоварването и трябва да намалите количеството вода.

Има и едносекунден тест, който ще ви каже дали страдате от дехидратация. Трябва да обърнете ръката си с гърба нагоре, с другата ръка да хванете кожата на ръката между показалеца и средния пръст, да я дръпнете назад и да я освободите. Когато сте дехидратирани, ще забележите гънка, която няма да изчезне за няколко секунди. Но за тези, които пият достатъчно вода, бръчките ще изчезнат моментално

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com