Модата - начин да изразиш себе си

4787
Модата - начин да изразиш себе си
Снимка: iStock/Guliver

"Как се обличаш отразява начина, по който се представяш на света, особено днес, когато човешките контакти са толкова краткотрайни. Модата е мигновен език."
Миуча Прада

Вие сте това, с което сте облечени. Дрехите и аксесоарите, които носите, разкриват много за вас:

  • откъде сте
  • какво искате
  • как се отнасяте към себе си
  • как се отнасяте към другите.

Дрехата е един от главните начини да изпратите сигнали на обществото, защото това, което носите, представя вашата идентичност. Дрехата изпраща невербални сигнали и показва:

  • колко сила притежавате
  • какво влияние имате
  • колко сте интелигентни
  • колко печелите.

Писатели, дизайнери, сценаристи, използват модата през цялото време, за да представят основни черти в своите персонажи. Помислете за очилата на Хари Потър, обувките на Имелда, ефектните костюми на Уол Стрийт или бижутата на Клеопатра.

Въпросът е какви сигнали изпращате?
Ето какво разкривате за себе си с дрехите, които носите:

Най-стилните дрехи, които ще са хит през пролетта

Тениски

Ако предпочитате винаги да сте с тениска, с вас лесно се общува. Вие сте искрени и открити. Не се тревожите какво мислят другите за вас, а си живеете живота. Не съдите хората и уважавате всяко чуждо мнение.

Костюм

Ако носите костюм всеки ден, вие сте интелигентни, сдържани и подредени в реалния живот. Обръщате внимание на детайлите, уверени сте, трудно губите самообладание и рядко ще направите нещо спонтанно и непредсказуемо.

Неонови дрехи (в супер ярки цветове)

Вие сте смели и държите да се откроявате от тълпата. Трудно човек може да не ви забележи. Искате веднага да привлечете вниманието към себе си и не се страхувате да ви съдят и обсъждат. Вие сте сърдечни и открити по характер. Позитивни сте и искате да наложите оптимистично настроение с облеклото си.

Скъпи и висококачествени дрехи

Държите на имиджа и искате да демонстрирате социалната си класа. Използвате всеки случай да споменете цената и марката на дрехите си. Понякога носенето на маркови дрехи и аксесоари се превръща в мания за вас. Често това прикрива вътрешната ви неувереност в собствените ви качества и достойнства. Искате да ги прикриете със скъпи маркови дрехи. Неволно се конкурирате с други хора, обикновено с много по-висок статус от вашия.

Широки, отпуснати дрехи

Такъв тип дрехи ви носят комфорт и удобство. Ако това е вашият стил, вие сте с либерално мислене, рядко сте консервативни. Спокойни и лежерни сте, не държите да налагате мнението си на всяка цена. За вас удобството е по-важно от имиджа. 

Дрехи, които развалят изисканата визия

Тесни дрехи

Консервативни сте и мислите дълго, преди да предприемете действие. Опитвате се да се адаптирате към обществото и да не изглеждате странно. Страхувате се да демонстрирате промени и новаторство.

Дрехи с абстрактен принт

Определено сте смели и не се страхувате да изразите мнение, дори да е различно от това на масата. Обичате дрехи с абстрактен принт: тениски, къси панталони, якета… Имате артистична душа и сте новатор. Смелостта винаги е на мода!

Винаги в черно и сиво

Ако предпочитате дрехи в черно и сиво, не означава, че сте скучни! По-скоро държите на класата и стила. Макар на пръв поглед тези цветове изглегждат семпли, те разкриват, че сте човек с добри маниери, самочувствие и определено трудно губите самообладание.

Дрехи с качулки

Такъв тип дрехи са по-подходящи за тинейджъри. Показват, че сте по-тайнствени и искате да скриете нещо от себе си, най-вече своята неувереност. Или обратно, ако носите цветни, ярки качулки, искате да демонстрирате своята смелост. И в двата случая, има нещо незряло и детско във вас.

След години експерименти всеки човек се научава кой тип дрехи отговаря най-добре на личността му. Да, може да звучи несериозно, че “по дрехите посрещат”, но не може да отречете, че “първото впечатление е последното впечатление”. При първата среща 90% от мнението се определя от дрехите, твърдят психолози.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com