Може да не ви се вярва, но най-силно завиждат роднини и приятели

13457
Може да не ви се вярва, но най-силно завиждат роднини и приятели
Снимка: iStock/Guliver

Едва ли това е изненада за някого, защото в днешно време почти не можем да открием човек, който истински да се радва на нашите успехи и щастие. Много от хората, които са постоянно покрай нас, всъщност тайничко ни мразят и завиждат, дори да няма конкретна причина за това.

Ние се заблуждаваме, че щом човекът е с еднаква кръв с нашата или пък ни е приятел от детството, не е възможно да ни мисли злото, но това е далеч от истината. Те се радват на нашето страдание и болка. Те се преструват в такива моменти, че ни съжаляват и страдат с нас, опитват се дори да ни помогнат, но някак фалшиво и престорено. Дълбоко вътре в душите си са удовлетворени, че не сме добре.

Защо ЗАВИЖДАМЕ на благополучието на другите?

Има много повече хора, които познават това чувство, отколкото тези, които го признават. Неприязън към успехите на други хора, досада, к...

Някои знаци на завистта, които можем да индикираме у другия, са свързани с това, че те винаги се опитват да ни злепоставят,  когато сме сред много хора. Разказват случки, които ви излагат, подиграват ви се явно и се смеят на вашите грешки. Те дори могат тъхомълком да настроят другите срещу вас, като едновременно с това ви държат близо до тях, преструвайки се на много близки приятели. Те ви критикуват, дават грешни съвети, но когато нещо лошо ви се случи, отново са там и ви помагат – по каква причина?

Ами просто е – искат от близо да видят как страдате, как преживявате болката си и как в момента те се намират над вас. Действат милосърдно и състрадателно, но в душата злорадстват, зареждат се с енергия от нашето страдание, ликуват.

Ако бъдете достатъчно наблюдателни, много лесно можете да разграничите истинските хора до вас от зложелателите и завистниците. Техните очи блестят с различна искра, усмивката им е фалшива, поведението – престорено. Те не могат да се насладят на страданието ви, карат ви постоянно да говорите за проблемите и страданията си. 

В такива моменти, когато наистина се чувстваме зле и ни е тежко, можем да си кажем, че точно тези приятели са истинските ни, защото ни се притичват на помощ, но когато отново възвърнем способността си да мислим трезво, трябва да погледнем обективно на ситуацията и да си зададем някои важни въпроси. Ако докажете пред себе си, че този човек наистина не ви желае доброто, просто се отдалечете възможно най-бързо от него, не пазете токсичните и негативните хора покрай вас, защото това рефлектира върху целия ви живот. Ще се уверите колко по-спокоен и хармоничен живот водите без намесата на завистниците в обкръжението ви.

Игрите на разума, които токсичните хора играят с вас

Как да разберете дали в живота ви присъстват токсични хора? Нека ви опиша три от най-известните тактики за тези вредни личности и след ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com