Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Можем ли да спасим пресечената супа? Всяка домакиня трябва да го знае!

20 юни 2024, 14:46 часа

При всяко едно ястие, без значение колко сложно е то, трябва да се спазват определени стъпки при приготвянето му. В противен случай е много вероятно да се провалите в кухнята и да разочаровате не само останалите, но и вас самите.

Когато говорим за супа, най-важната част е застройката. С нея гозбата добива завършеност, по-кремообразна и плътна текстура.

За да не изпадате в ситуация, в която да търсите съвет как да спасите пресечената супа, ще споделим с вас полезни съвети, така че изобщо да не се стига до подобна развръзка.

Още: Зелена свежа супа: Чудесен вкус с много ползи

Как се приготвя съвършената застройка за супа?

Най-важното правило е да ползвате само жълтъка, а не цялото яйце. Отделете белтъка и с него можете да приготвите нещо друго, не го изхвърляйте.

Второ правило е да прибавяте от бульона към застройката при тънка струя, така че да уеднаквите двете смеси.

Следващата стъпка е прибавянето на застройката към супата. Отново трябва да е на тънка струя, като преди това сте отместили тенджерата от котлона, така че да не кипне.

Още: Коя е най-добрата зеленчукова супа за отслабване?

Варената застройка е предпочитана от много домакини, тъй като тя не се пресича. Приготвя се от кисело мляко, брашно и яйце. С нея ястието е напълно завършено, а вкусът му много по-плътен и приятен.

Ако ли обаче супата в тенджерата е пресечена и от вас се изисква да я спасите, то можете да я пасирате, в случай че става въпрос за зеленчукова супа. Друг вариант е да изпечете домашни крутони и да я гарнирате с тях.

Когато готвите супа топчета и пресечете застройката, не бързайте да се обвинявате. С помощта на решетъчна лъжица извадете топчетата, прехвърлете ги в друг съд и след това пасирайте течната част. Върнете топчетата в тенджерата. Гарантираме ви страхотен вкус и вид на ястието.

Можете също така да добавите сварен и пасиран картоф към вече пресечена супа, за да маскирате положението и да уплътните вкуса.

Още: Тази застройка ще направи и най-обикновената мусака много специална

Ако нашите съвети са ви допаднали, не пропускайте да ги споделите с близки и приятели!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес