Наистина ли е полезно да пиете вода с плодове?

7023
Наистина ли е полезно да пиете вода с плодове?
Снимка: iStock

Ароматизираната вода се получава чрез добавяне на естествени или изкуствени добавки към обикновената вода, за да се постигне по-добър вкус. Изкуствено ароматизираната вода няма ползи за здравето и е вредна за тялото, но естествено ароматизираната вода може да помогне за укрепване на имунната система и осигурява разнообразие от витамини, хранителни вещества и минерали.

Портокали, диня, краставица, лимон, череши и билки като босилек, мента или джинджифил могат да се добавят към обикновена вода, за да се получи вода с естествен вкус. В зависимост от съставките, които използвате, ползите могат да варират.

Колко е полезна горещата вода за тялото и здравето

Знаете ли колко полезна всъщност е горещата вода за тялото ви? Горещата вода има добър ефект върху работата на червата и покично-полов...

Как да си направим любимата вода с аромат?

Когато става въпрос за хидратация, няма универсално решение. Въпреки това, трябва да консумирате вода редовно. Дехидратацията може да повлияе на функциите на тялото ви. Дехидратацията може да причини главоболие, виене на свят и редица други здравословни проблеми. Пиенето на повече вода може да ви помогне да се почувствате по-енергични, да облекчите запека и подуването и дори да подобрите текстурата на кожата си. Ароматизираната вода може да помогне в ситуации, в които хората пият повече вода, защото предпочитат вкуса с добавените вкусове.

Можете да използвате прозрачна бутилка, защото можете да видите естествените цветове на напитката и тя ще изглежда прекрасно, и ще можете да видите кой плод е бил използван за оцветяване на водата и да й придаде ароматен вкус.

Напълнете бутилката или буркана с нарязани плодове. Можете да експериментирате с различни плодове, подправки и вода.

Идеи за натурална ароматизирана вода?

Лесен тест показва дали пиете достатъчно вода дневно

Човешкото тяло може да функционира само няколко дни, без да попълва вода. Ето защо е толкова важно да обръщаме внимание на това колко т...

Ако искате да си направите ароматизирана вода, може да изберете сезонни плодове и билки, за да придадете естествен вкус на водата си. Просто можете да добавите комбинацията по-долу към вашата вода.

За да направите водата по-вкусна, добавете лайм и босилек или мента. Листата от босилек осигуряват достатъчно желязо, докато лаймът осигурява витамин С.

Може да добавете пръчици канела и ябълки. Канелата помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар и подобряване на чувствителността към инсулин.

Портокалите и екстрактът от ванилия са естествен ароматизатор с високо съдържание на антиоксиданти и витамин С, така че ги добавете към водата си.

Добавете ягоди, босилек или мента към водата. Листата на босилек осигуряват достатъчно желязо, докато ягодите осигуряват витамин С.

Тези плодове са най-добрият чистач на холестерола от артериите

Благодарение на фибрите, които влизат в състава им, някои плодове активират отделянето на излишния холестерол от тялото. Channel Five ...

В чаша вода смесете лимон, джинджифил, краставица и мента. Това са ароматите, които могат да помогнат за отстраняването на мазнини и замърсители.

Добавете малко диня и мента. Естествените електролити, открити в динята и ментата, подпомагат регулирането на електролитите в тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com