Наистина ли ви трябва бельо? Плюсовете и минусите на това да се разхождате без бельо

2364
Наистина ли ви трябва бельо? Плюсовете и минусите на това да се разхождате без бельо
Снимка: iStock/Guliver

Историците са на различни мнения за това защо хората са започнали да носят бельо - но най-вероятно са искали бариера, която да предпазва интимните им части от атмосферните влияния. Вижте какви са потенциалните плюсове и минуси на носенето на бельо според експери за поддържане на оптимално здраве на гениталиите. 

ПЛЮСОВЕ 

Потенциалните ползи от ходенето без гащи могат да се различават в зависимост от това какво се намира в панталоните ви. Ако сте жена, някои от потенциалните плюсове включват: 

ПОНИЖЕН РИСК ОТ ИНФЕКЦИИ С ДРОЖДИ: Дрождевите инфекции са вагинална гъбична инфекция, която може да причини дразнене, сърбеж и вагинално течение. Някои видове бельо, като например това, изработено от материали, различни от памук, могат да доведат до по-висока честота на дрождеви инфекции. Така че ограничаването на времето, в което носите бельо, може да помогне за предотвратяването им.

6 типа бельо, които всяка жена трябва да има

ПО-МАЛКО ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА: Жените получават инфекции на пикочните пътища до 30 пъти по-често, а непамучното бельо може да повиши този риск. 

НАМАЛЯВАНЕ НА ВАГИНАЛНАТА МИРИЗМА: През деня може да се изпотявате в областта на гениталиите, а бельото ви може да задържа влага или причиняващи миризма организми около вулвата. 

ПО-МАЛКО ДРАЗНЕНЕ: Тясното бельо може да предизвика триене или протриване, а някои видове бельо могат да раздразнят чувствителната кожа на вулвата. 

АКО СТЕ МЪЖ, ПРИЧИНИТЕ ДА СТЕ БЕЗ БЕЛЬО СА СЛЕДНИТЕ: 

ПО-НИСЪК РИСК ОТ СЪРБЕЖ ПО СКАКАТЕЛНИТЕ СЪДОВЕ: Бельото може да задържа потта близо до тялото ви, а гъбични инфекции като тинея крурис, процъфтяват във влажна среда. Ако се потите много по време на тренировка, пропускането на бельото може да помогне да проветрите гениталиите си и да предотвратите гъбични инфекции. 

Чести грешки с бельото, които вредят на здравето

НАМАЛЯВАНЕ НА МИРИЗМАТА НА ПОТ: Влажното бельо е не само благоприятна среда за гъбични инфекции, но то може да доведе и до неприятна миризма на панталоните. Ако сте без бельо може да помогне за намаляване на миризмата на гениталиите.

ПОТЕНЦИАЛНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА БРОЯ НА СПЕРМАТОЗОИДИТЕ: Когато тестисите ви се затоплят твърде много, повишената температура намалява способността им да произвеждат оптимална сперма. Тясното бельо, например слиповете, може да притисне тестисите към тялото и да ги направи по-топли, което може да намали броя на сперматозоидите. Така че, ако се откажете от тесните си гащички, може да се окаже, че сте подобрили плодовитостта си. 

СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕТО: Ако смятате, че бельото ограничава движенията ви, носенето на анцуг може да ви даде повече свобода по време на тренировка или просто да ви позволи да се насладите на свеж бриз, докато се движите в ежедневието си.

НЕДОСТАТЪЦИТЕ

Преди да хвърлите цялото си бельо на огъня, имайте предвид, че захвърлянето на чекмеджетата не винаги е толкова добра идея. Понякога липсата на бельо може да ви направи по-открити за протриване или инфекции - особено ако сте жена.

Как да перем дрехите и бельото, за да имаме перфектна чистота?

ДРУГИ ПОТЕНЦИАЛНИ НЕДОСТАТЪЦИ НА ХОДЕНЕТО БЕЗ БЕЛЬО ВКЛЮЧВАТ: 

ПО-МАЛКО ЗАЩИТА ОТ КАПКИ: Ако имате проблеми със стискането и пропуснете бельото, може да останете без допълнителна преграда между гениталиите и панталона, което може да ви постави в неудобна ситуация.

ПО-СЛАБА ОПОРА: Ако сте мъж, може да се окаже, че ако сте без бельо, нямате толкова голяма опора, колкото бихте искали по време на физически дейности.

ПЕТНА ОТ ВАГИНАЛНИ ТЕЧНОСТИ: Ако сте жена, пропускането на бельото може да позволи на редовния ви вагинален секрет да попадне върху дрехите ви, което в някои случаи може да остави видими следи. 

ЗАЩИТА ОТ ЦИПОВЕ: Без бельо, което служи като защитна бариера между тялото и панталоните, е възможно случайно да закачите кожата си или някое косъмче за ципа ви.

Нaй-пocлe paзбpaх! Етo зa кaквo cлужeлo тoвa cтpaннo джoбчe нa дaмcкoтo бeльo

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНОТО БЕЛЬО ЗА ОПТИМАЛНО ЗДРАВЕ НА ГЕНИТАЛИИТЕ?

Разбира се, не всяко бельо предлага едни и същи предимства. Затова, ако решите да ги носите, може да ви помогне да имате предвид тези съвети: 

ИЗБЕРЕТЕ ПАМУК: позволява по-добра циркулация на въздуха

ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ: перете бельото си в перилен препарат без аромати, предназначен за чувствителна кожа

НОСЕТЕ ЧИСТО БЕЛЬО ВСЕКИ ДЕН: сменяйте бельото си поне един път на ден

Ако някога сте пропускали бельото, за да позволите на долните си части да се чувстват свободни, не сте единствените. Възможно е дори да откриете някои потенциални ползи от пропускането му. Въпреки това в някои ситуации може да предпочетете допълнителна бариера между гениталиите и дрехите си, например когато носите груби дънки или плътно прилепнали панталони за йога.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...