Най-честите причини, които ни РАЗБОЛЯВАТ

3226
Най-честите причини, които ни РАЗБОЛЯВАТ
Снимка: Pexels

Как и защо функционирането на сложната биосистема, представляваща човешкия организъм се оказва нарушено в един момент? Три са базисните причини за това: първо, физиологични, обосновани от специфичния генезис на индивида; второ, енергийни, зависещи от състоянието на чакрите в тялото и трето, психологически – дължащи се на неадекватно възприемане от страна на индивида на неговата позиция в заобикалящата го сложна реалност; тялото боледува в отговор на настъпилата несъгласуваност между мислите на човека и действията на околните. Въпросните три базисни причини се оказват тясно преплетени – вижте как.

Напрегнатото, продължаващо с години ежедневие за мнозинството хора води до перманентна умора, която и да не е твърде силна, изтощава все повече и повече организма. Малцина са тези, които се усещат, че трябва да спрат с претоварването, защото така рушат здравето си. И тогава организмът им „взема нещата в свои ръце“ – разболява се за няколко дни, през което време тялото се съвзема и умората се разсейва.

Ето защо НЕ трябва да пиете кафе, когато сте болни

От друга страна, комбинацията физиологически – психологически причини за заболяванията се проявява отчетливо, когато човек дори да не живее сам, изпитва остър недостиг на обич, нежност, топлина, внимание и грижи от страна на близките си.

Тук попада и принудата да се правят нежелани неща; колкото е по-силна тази принуда, толкова отрицателната реакция на организма нараства и става предпоставка за неговото заболяване.

От подобно естество е „самонаказанието“, при което индивидът, страдащ че е обидил/наскърбил незаслужено близките си, изпитва гнетящо го чувство за вина и се разболява, тъй като значителна част от енергийните центрове на чакрите му се оказват блокирани.

Лекар: Тези 5 очевидни симптома издават, че вашият черен дроб е болен

За не малка част от хората, принудени от обстоятелствата да живеят в самота, е само въпрос на време да се разболеят сериозно. Това се наблюдава дори при по-млади индивиди, но е особено отчетливо при възрастните, които правят всичко възможно да спечелят трайно обичта на близките си… Нещо повече, ако освен липса на внимание, човек страда от недоброжелателни действия на околните, то сърдечно-съдовите заболявания „чукат на вратата“ му. От друга страна, ако човек е завладян от страхови неврози или/и други комплекси, то здравните проблеми ще бъдат постоянен негов спътник.

Също така нерядко се случва чрез някаква болест тялото да бъде предупреждавано, че грижата за нормалното функциониране на неговите системи е неглижирана; това касае всички случаи на пристрастяване към действия, доказано са вредни за здравето, като алкохол, цигари, наркотици, консумиране на нездравословни храни и други.

Обобщено, когато човек се разболее, душата му започва да се чисти от наслоения негативизъм, което води до позитивни промени в начина на мислене и оттам – до рязко подобряване на общото здравословно състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com