Най-голямата зоологическа градина в Европа

36337
Най-голямата зоологическа градина в Европа

Спорът за титлата „най-голям зоопарк в Европа“ до неотдавна обикновено се водеше между Берлинската и Пражката зоологическа градина. Но през 2008 г. неочаквано т. нар. „Биопарк“ в град Валенсия, Испания, разположен на брега на Средиземно море, в западната част на градския парк Turia Garden, грабна палмата на първенството.

Коя е най-малката държава?

На територията на „Биопарк“-а са представени множество видове диви животни, предимно от африканския континент, които мирно си живеят в условия, близки до родното им местообитание. Зоологическата градина е удивителна и се намира непосредствено в града. Основана на 27 февруари 2008 г., тя замени зоологическата градина Viveros de Valencia, която функционираше от 1965 до 2007 г. На площ от 80 000 квадратни метра има повече от 116 вида животни, представени от 800 индивида, всеки от които живее в собствено пресъздадено местообитание.

Зоологическата градина е разделена на 4 зони, представляващи естествени биоми: суха и влажна савана, блата, горите на екваториална Африка, Мадагаскар. Налице са и няколко речни естуари със стотици риби от семействата на шарановите и есетровите.

8 от най-опасните животни в света

Зоната „Мадагаскар“.

Тя включва 3 основни участъка и изложбена зала, която разказва за разнообразието от биологични видове, живеещи на остров Мадагаскар. Сутрин участъкът „Мадагаскар“ е все още затворен. Отваря в 10.00 часа, половин час след откриването на парка. В първия обект има 7 вида лемури и 2 вида птици. Вторият обект е обитаван от група водоплаващи птици. Третият участък е обитаван от интересни представители на семейство цивети, които са единствените по-големи месоядни бозайници на остров Мадагаскар.

Най-големият полуостров в Европа

Екваториална Африка.

Една от най-обширните части на зоопарка на Валенсия е горската зона на екваториална Африка. Тя включва 4 естествени секции: джунгла, делтата на Нигер, етиопска планинска гора, участъци в Конго. В зоната на джунглата са инсталирани терариуми, където са представени няколко вида влечуги и безгръбначни. 

Участъкът с делтата на Нигер е разделен на 2 територии. В първата живеят петнисти видри, а във втората маймуни, хипопотами и водни птици. Етиопските планински гори са представени в 3 раздела. В първия ще видите горска антилопа бонго, червеностранна антилопа и антилопа натал. Втората част е дом на застрашени видове: два леопарда от Шри Ланка и черен леопард Мамба. Третата зона е запазена за група африкански шимпанзета.

Животните наистина лекуват – вижте кои и как!

В територията „Конго“ обитават представители на различни региони на Африка, като избират една или друга природна зона в зависимост от храната, от която се нуждаят. Територията включва 3 секции. В първата живеят горили от Западната равнина. Във втората – няколко вида маймуни и примати, антилопи „ситатунга“ и африкански птици. В третата са настанени биволи, пеликани и червени речни свине

Блата.

В тази зона са пресъздадени условията на африканските блатисти пещери Китума. На входа към тях има волиера с костенурки. А вътре в пещерата се намират аквариуми с африкански риби и костенурки. В близост до пещерата има няколко заграждения с африкански слонове, хипопотами, нилски крокодили и африкански примати.

В биопарка има още жирафи, антилопи, шъркели, ибиси, сурикати, щрауси, хиени, мравояди, марабу и др.

Кое е най-голямото летище в Европа?

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com