Напукани пети!? Бързо и лесно решение в домашни условия

19403
Напукани пети!? Бързо и лесно решение в домашни условия
Снимка: _Em______/Pixabay

Сигурно вече ви писан да се борите с напуканите и болезнени пети, с които дори през лятото не сте успели да се справите. Въпреки че редовно се грижим за лицето, ръцете и ноктите, по някакъв начин краката ни често са най-пренебрегнати по отношение на редовни грижи. Носенето на чехли или обувки, излагащи краката на външни влияния, също ги прави предразположени към напукване и изсушаване.

Ето няколко средства, които присъстват във всеки дом, които ще решат проблема ви с напуканите пети за миг:

1.            Дълбоко овлажняване с мляко и роза

За хората с напукани и болезнени пети този лек ще действа като истинска магия. Просто направете малка вана с топла вода и добавете половин чаша мляко в нея. Добавете шепа розови листенца и 4-5 листа от нийм. Смесете 1 ч. л. масло от пшеничен зародиш във ваната. Добавете 2 - 3 капки етерично масло, ако имате такова. накиснете ходилата си за  20 минути и ги изтъркайте леко. Тази процедура не само ще ви улесни в премахването на мъртвата кожа, но и ще предотврати напукването на петите.

2.            Тримаслен масаж

Това домашно лекарство включва три различни вида масло, за да осигури максимална полза за петите ви. Просто вземете по 1 ч. л. от рициново масло, зехтин и бадемово масло. Смесете ги заедно и ги масажирайте на петите. След това можете да нанесете слой вазелин, така че маслото да се усвоява добре. Приложете това точно преди сън и носете чорапи. През нощта влагата не само ще третира напуканите ви пети, но и ще ги направи меки и гладки.

3.            Овлажнител с мед и банан

Намачкайте малък банан в купа и добавете чаена лъжичка мед в него. Разбийте добре, за да стане течна консистенция. Размажете получената паста върху петите си и я разтрийте внимателно. Оставете за 20-30 минути и измийте с хладка вода. Нанесете овлажняващия си крем, след като изсушите краката си. Бананът е естествен овлажнител, който е натоварен с витамин А, С и В6. Медът ще помогне на кожата ви да остане хидратирана, като изтегля вода от вътрешните тъкани към външните слоеве на кожата.

4.            Солен скраб с пемза

Това просто лекарство включва пемза, която действа като чудо на напуканите пети. Ако нямате пемза, можете да използвате луфата като заместител. Просто вземете супена лъжица сол и сложете в нея няколко капки зехтин. Нанесете този скраб върху напуканите пети и използвайте пемза, за да изтъркате нежно петите си. Внимавайте да не надраскате кожата си. Продължете да търкате  20-30 секунди и измийте със сапунена вода. Не забравяйте да нанесете хидратиращия си крем след изсушаване на краката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com