Не хвърляйте филтъра от кафемашината! Ето за какво може да го използвате

2970
Не хвърляйте филтъра от кафемашината! Ето за какво може да го използвате
Снимка: MLARANDA / Pixabay

Не можете да си представите сутринта си без вкусно, ароматно кафе, което ви дава енергия и стимулира като нищо друго? Ако го приготвяте в кафемашината, със сигурност имате запас от филтри за кафе. Чудили ли сте се някога за какво друго можете да ги използвате? Има много предложения, но ви представяме най-интересните. Не пропускайте да ги изпробвате.

Почистете прозорците без ивици

Каква ВОДА се слага в кафемашината? Всеки трябва да знае това!

За много от нас стартът на новия ден е немислим без чаша ароматно и вкусно кафе. Кофеиновата напитка пробужда всичките ни сетива и ни п...

Вероятно всеки, който е почиствал прозорците поне веднъж, знае колко трудно е да се отървете от неприятните ивици. Филтрите за кафе са идеални за това. След стандартно почистване с почистващ препарат за прозорци, избършете прозореца на сухо с хартиен филтър за кафе. По този начин прозорците ще станат чисти и лъскави. Няма да има следа от ивици и петна от вода.

Освежител за въздух

Най-лесният начин да се отървете от неприятната миризма у дома е да използвате освежител за въздух. Но защо да купувате готови продукти, когато можете да ги направите сами. Вземете най-обикновена сода за хляб, напълнете с нея филтъра за кафе и го завържете с декоративна панделка като портмоне. Освен това можете да добавите няколко капки етерично масло към содата за хляб, за да се отървете не само от неприятните миризми, но и да осигурите свеж, красив аромат.

Защитете чугунените тигани от повреда

Чугунените тигани са издръжливи, идеални за готвене на голямо разнообразие от ястия, но лесно се повреждат. Ако ги съхранявате на влажно място не след дълго те ще започнат да ръждясват. Затова ги предпазвайте от влага, като поставите филтър за кафе върху тях. Той ефективно ще абсорбира излишната влага от въздуха, като поддържа сухия тиган безопасно съхраняван.

Почистете ефективно кафемашината с домашни средства

Ако искаме да удължим полезния живот на този уред, е много важно да почистваме редовно кафемашината, за да не се натрупват остатъци. К...

Филтър за кафе в грижата за саксийни растения

Всеки, който отглежда саксийни растения, знае, че ключът към красивия им външен вид е поддържането на влажен субстрат. Редовното поливане е задължително. Важно е обаче също да не преливате растението. Ако саксията има дупки за източване на излишната вода, не е нужно да се притеснявате, че растенията ще изгният.

Понякога обаче дупката може да се блокира от субстрата, блокирайки пътя за водата. За да предотвратите това, поставете филтър за кафе на дъното на всяка саксия. Пропускливият материал ще транспортира излишната влага, като същевременно поддържа отворени дупките. Материалът е напълно екологичен, така че не е нужно да се притеснявате за безопасността на растенията.

Почистете ноктите си

Най-често лакочистителят се използва заедно с козметични тампони. Въпреки това, той може да остави фини влакна от памучна вата или остатъци от лак върху ноктите. Затова заменете памучните топки с филтри за кафе. Използвайте ги по същия начин. Изсипете малко от препарата върху филтъра, поставете го върху нокътната плочка, оставете го за няколко секунди и го избършете. Ако е необходимо, повторете процеса и сте готови. Ноктите ви ще бъдат чисти и готови за следващите процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com