Никога не купувайте тези вещи втора ръка

7188
Никога не купувайте тези вещи втора ръка
Снимка: iStock/Guliver

Вещите втора ръка имат редица предимства – спестяват от бюджета, правят скъпите брандове достъпни за хора с по-скромни доходи, позволяват екологични решения – втори живот за стоките вместо изхвърлянето им. В редица магазинчета за вещи втора употреба може да откриете качествени стоки, изглеждащи като нови, роклята от мечтания световен бранд, нови мебели за дома си на смешно ниска цена. Има обаче стоки, които ви съветваме да не купувате втора ръка. Вижте защо.

1.       Обувки

Причините да не купувате обувки втора употреба са многолики. На първо място това е рискът от предаване на инфекции и гъбички. Обувките не може да ги изперете за разлика от дрехите, поради което на много места те са и забранени за продажба. Друга причина е свързана с остаряването на материите, от които са изработени. Не са редки случаите, в който потребител, закупил обувки втора ръка, изглеждащи като нови, се окаже с разпадащи се обувки още на първото обуване. Вероятно са били съхранявани дълги години, което е предпоставка да се напука кожата и отлепят при първата разходка с тях.

5 неща, които не бива да купувате втора употреба

1.            Матраци В зависимост от възрастта на матрака, той може да бъде пъ...

2.       Огледало

Съществува вярване, че огледалото носи енергията на предишния си собственик и може да бъде източник на беди, тревоги и неволи. Не знаем доколко реалността потвърждава това вярване, но препоръчваме да заложите на сигурно и да закупите ново огледало.

3.       Стоки за домашния любимец

Мъркащото животинче или четириногата лаеща топка са ваши приятели, част от семейството ви. Вероятно ви е грижа за здравето им. Ако е така, не им купувайте принадлежности и стоки втора ръка. Никога не можете да бъдете сигурни, че не са принадлежали на животно, болно от заразно заболяване, което да се принесе и на вашия любимец.

4.       Постелки за дома

Никога не купувайте тези неща втора ръка

Обикновено, когато чуем за магазин втора употреба, си представяме дрехи, а някои хора дори предпочитат да пазаруват от такива и в това ...

Килимите са едно от най-мръсните неща в жилището, пълни са с микроорганизми, бактерии, плесен. Дори изпрани и обработени, те могат да бъдат източник на заболявания. По-добре закупете евтини нови пътеки.

5.       Матраци и възглавници

Проблемите тук са свързани с невъзможността за качествено почистване, изпиране и дезинфекция, както и с факта, че те се деформират с времето и е важно да са нови, за да поддържат опорно-двигателния апарат, врата и гърба по време на сън в правилната позиция.

6.       Пасатори и уреди с остриета

Режещите, пасиращите и другите кухненски уреди с остриета най-добре купувайте нови. Остриетата се захабяват бързо и уред, закупен втора ръка, едва ли е най-добрият и качествен избор.

6 вещи, които е по-добре да купувате втора употреба

Мнозина смятат купуването на вещи втора употреба като нещо, което правят само финансово затруднените хора. Истината е, че много държави...

7.       Слушалки

Моделите, които се поставят в ушите, са едно от нещата, които задължително трябва да закупите в ново състояние. Дори да ги дезинфекцирате, опасността от инфекция остава.

8.       Лаптопи и друга подобна техника

Освен ако не ги закупувате от сигурен доставчик и с гаранция, по-добре забравете за тези вещи втора ръка. Те могат да тръгнат и да работят в момента на покупката, но да угаснат завинаги само ден след това. Не рискувайте, за да не излезне евтиното скъпо.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com