Оредяването на косата не е приятно

8397
Оредяването на косата не е приятно
Снимка: iStock/Guliver

Да установите, че косата ви оредява е шокиращо, защото води до негативна промяна във визията ви – очертава се нерадостната липса на възможност да демонстрирате разкошни прически или буйни гриви пред представителите на противоположния пол!

С надежда да забавите процеса се обръщате към фармацевтите и експериментирате със скъпи мазила, чиито ефект е спорен. Единствено ви остава да се насочите към народната медицина, което означава да си приготвите смес от следните 4 продукта: жълтък от кокошо яйце, 250 мл бира, половинка от банан и една супена лъжица натурален пчелен мед.

Приготвянето е елементарно: с блендер или миксер разбивате старателно продуктите до получаването на хомогенна смес.

Навършихте 40 и ето какво започва да се случва с тялото ви

1. Косопадът се случва по-често, отколкото сте предполагали Косата става по-тънка с възрастта. Ще имате по-малко косми по краката (не ...

Употребявате сместа по следния начин: нанасяте равномерно достатъчно дебел слой от сместа върху местата, където сте установили, че започва оредяване. Ако при това почувствате локално затопляне, то това е указание, че мехлемът е проникнал в кожата и е започнал да действа. Измивате скалпа си, едва след като сместа е престояла върху него 3 – 4 часа. Извършвате тази процедура 4 пъти месечно, през равни интервали.

Променете обаче, и хранителния си режим, включвайки в менюто си продукти с доказано позитивен ефект върху процесите, стимулиращи растежа на косата ви. Имайте предвид, че, консумирайки изброените по-долу храни, вие изцяло ще подобрявате здравето си, и силно ще се заредите емоционално.

Препоръчително е да консумирате храни, богати на желязо, както и на редица антиоксидантно действащи микроелементи и витамини. Ето кои са тези храни:

1.     Да започнем с тропичния плод манго, с чието консумиране ще укрепите косата си и ще стимулирате по-бързия й растеж, благодарение на съдържащите се в плода: първо, силициев диоксид, стимулиращ производството на висококачествен колаген в организма и второ, витамините A и C, подпомагащи за възстановяването или/и подмяната с нови на старите кожни клетки на скалпа.

2.     Яйца – те също участват при естественото производство на колаген, чието присъствие ще ви обезпечи не само гъста коса, но и здрави стави и сухожилия, както и еластични мускули.

5 билки с доказани лечебни свойства при косопад

Всяка жена изпада в шок, когато по четката ѝ за коса останат повече от нормалното количество косми. Косопадът може да е причинен от хра...

3.     Кафяви морски водорасли – съдържащото се в тях желязо участва активно в производството на червени кръвни клетки.

Следват 2 продукта с висока концентрация на омега-3 мастни киселини – мазните видове риби и лененото семе – киселини, действащи антидехидратиращо по отношение на скалпа и „подхранващи“ косъма.

От своя страна, тиквените семки, бидейки богати на протеини и цинк, участват при възпроизводството на клетките на скалпа и така оказват стимулиращ ефект върху растежа на косата.

Друго решение при рядка коса могат да бъдат натурални козметични продукти, например фибри за коса. Qazami служи за прикриване на тънка и рядка коса, подходящ за мъже и жени. 

Не на последно място по значение са морковите, голямото количество на  витамин А в които ще подпомага растежа на косата ви, както и заостри вашето зрение.

 Qazami

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com