Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оригинални идеи: Ето с какво да почерпим колегите за рожден ден

22 април 2024, 11:50 часа

Липсата на отпуска, служебните ангажименти, чукащите на вратата крайни срокове, отсъстващите колеги или разписаната от шефа с „Не“ молба за кратка почивка ви задържат на работното място, където ще посрещнете рождения си ден вместо на мечтаното пътешествие?

Не сте единствените, които ще вкусят от празничната си торта в сивия офис но това има и своите добри страни – възможност да поднесете нещо вкусно за хапване или приятни моменти на колегите си в неформална обстановка и с непринудено общуване, която възможност може да ви помогне да ги опознаете и разберете по-добре и да формира позитивна и приятна работна среда, която да е по-продуктивна.

Не гледайте на рождения си ден в офиса като на наказание, нещастие, което ви е сполетяло, или разходване на нерви, грижи и бюджет, за да почерпите колегите така, че дълго да говорят за вас. Съвсем естествено се поражда и въпросът с какво да почерпим колегите за рожден ден, като вероятно сред фаворитите ви са бонбони, торта, нещо сладко, кафе, но изброените не са нито нестандартни, нито ще ви помогнат да блеснете в кухнята. Имаме по-добри идеи с какво да почерпим колегите за рожден ден, така че просто слушайте и си водете записки.

С какво да почерпим колегите за рожден ден?

-          Вместо да се притеснявате дали тортата или рулото ви ще се разтопят, смачкат, развалят по пътя за офиса, заменете ги с индивидуални мини кейкчета с името на всеки от колегите. Ръчно декорирани, с възможност да поднесете на всеки любимия вкус с името му или с малко лично послание, прибрани в кутия, лесни за съхранение, транспорт и поднасяне, подобни нестандартни мини тортички ще разтопят ледовете в офиса и ще ви помогнат не само да блеснете като умница с идеи, но и да подобрите взаимоотношенията си с всички колеги.

-          Малки солени хапки с панирани сирена, месо и зеленчуци, достатъчно миниатюрни, за да се поставят в устата цели, са идеални за офиса, където трудно бихте могли да сложите чинии за всички. Освен това ще ви отсрамят, ако се окаже, че някои не хапва сладко поради здравословен проблем, диета и или просто заради това, че не обича.

Пожелания за рожден ден на момче

-          Чаша ароматно кафе ще пробуди настроението, енергията, разговорите, че къде без него. Все пак предвидете какао, чай или друга напитка, ако все пак се окаже, че някои има проблеми с кръвното, кофеина, нервите или просто вече е прекалил с кафетата.

-          Бонбони, разбира се. Ако колегите са много – индивидуално опаковани, защото изглежда странно и не е особено хигиенично да обикаляте с отворена кутия от етаж на етаж и да подканвате всеки да си вземе бонбон с ръцете, с които току що е пипал пари/опаковал пратки/работил с мишки и клавиатури и т.н.

-          Брандирани шоколадчета са добра идея, с която дори може да заместите бонбоните, ако сте решили да почерпите в офиса.

-          Алкохол? Най-добре не, дори да знаете, че шефът го обожава, а персоналът не работи с машини или хора.

Каквито и вкусотии да изберете, колебаейки с какво да почерпим колегите за рожден ден, старайте се да има лично отношение към всеки, да са малки, да могат да се хапват на една хапка, да не текат по лаптопите и другата служебна техника, да не се разтапят, да не оставят мазни петна и да са единично опаковани. Гениално, нали?

227 оригинални пожелания за рожден ден, с които ще ви запомнят

Има ли друго с какво да почерпим колегите за рожден ден?

Има разбира се. Нетрадиционен подход, който ще остави трайна следа в паметта на всички. Кой е казал, че почерпката трябва да е свързана с храна? Поканете любима на всички в офиса звезда, банда, поднесете на колегите билет за кино, предизвикайте ги с бънджи скок или катерене на стена, заведете всички на пейнбол, тъкмо ще оправите търканията помежду си, и прочие. Това работи идеално в малки колективи, където всички се познават, но не е приложимо за онези, които имат много повече от дузина колеги. За жалост.

Добра идея е и да се придържате към традициите в офиса особено ако сте нов служител, макар да предвидите и изненада. Рождениците в малките и сплотени колективи водят всички на обяд? Направете го и вие, като предвидите нещо дребно и мило за личен спомен на всеки. Ако всички черпят с бонбони, ще е меко казано странно да занесете чеверме. Нека това, което правите, да не е пълна противоположност на онова, което правят останалите.

Преди обаче да си заведете записки с идеи на тема с какво да почерпим колегите за рожден ден, отговорете на въпроса чий рожден ден. Ако е вашият, добре. Ако просто искате да почерпите за здраве за рождения ден на половинката, то ограничете се до бонбоните. Достатъчно е.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес