Осигурете си здрав стомах с тези 4 храни

13934
Осигурете си здрав стомах с тези 4 храни
Снимка: Pexels

Все повече доказателства сочат, че червата ви играят важна роля за вашето здраве и благополучие. Добрите бактерии в червата ви помагат да бъдете здрави, като произвеждат витамини, поддържат имунната ви система и предотвратяват вредните бактерии, в допълнение към подпомагането на храносмилането. В резултат на това лекарите винаги препоръчват да консумирате храни, които с полезни за здравето на стомаха и червата.

Правилната диета може да помогне на повечето хора да подобрят здравето на червата си по естествен път. Ето най-добрите храни, които имат най-много ползи за здравето на стомаха.

1. Пълнозърнести храни

Как да изберем продукти за отделните видове хранене?

При избора на продукти е нужно да се има предвид не само вкусът на хората, които ги консумират, но и естеството на тяхната работа &ndas...

В продължение на хиляди години пълнозърнестите храни са основна част от нашата диета. Трябва да включите пълнозърнести храни в ежедневната си диета, ако искате червата ви да функционират нормално. Фибри, антиоксиданти и други микроелементи изобилстват в пълнозърнестите храни. Зърнените влакна са полезни за здравето на червата, защото действат като пребиотик, който подхранва добрите ви чревни бактерии. Пълнозърнестите храни също омекотяват изпражненията, което помага за предотвратяване на запек.

2. Синбиотични храни

Синбиотичните храни комбинират пребиотици и пробиотици в едно за супер здравословно хранене, което поддържа чревните микроби. Тези храни съчетават предимствата на пребиотиците и пробиотиците, като поддържат вашите чревни бактерии, като същевременно доставят допълнителни живи култури. Един от примерите може да бъде кисело мляко с боровинки за закуска. Добавете към менюто си и храни високо съдържание на фибри като пълнозърнести храни, ядки, семена, зеленчуци, плодове или бобови растения.

3. Зеленолистни зеленчуци

10 храни за по-добър сън

Диетолози определиха 10 храни, които ви помагат да заспите по-бързо и подобряват качеството на съня, съобщи Fox News. Храната и сънят с...

Диетичните фибри, витамини, минерали и желязо са в изобилие в зелените листни зеленчуци като спанак, броколи и зеле. Яденето на много листни зеленчуци може да помогне за подобряване на здравето и функцията на червата. Яденето на много фибри и листни зеленчуци ви позволява да развиете идеален микробиом на червата.

4. Противовъзпалителни храни

Когато тялото ви освобождава бели кръвни клетки и други съединения, за да ви предпази от инфекция, възниква възпаление. Когато имате инфекция, тази реакция ви помага, но също така може да накара тялото ви да изпадне във възпалително претоварване. Противовъзпалителните храни съдържат хранителни вещества, които могат да помогнат за намаляване на възпалението, като витамини, минерали и омега-3 мастни киселини. Те играят роля в естествените антиоксидантни и противовъзпалителни пътища на тялото, което може да помогне за подобряване на здравето на червата.

Освен това упражненията, йогата и поддържането на хидратация могат да помогнат за подобряване на здравето на червата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com