Откриха лекарство срещу шопинг мания

11432
Откриха лекарство срещу шопинг мания

Хапче за Алцхаймер ще помага на пристрастените към шопинга жени да се отърват от вредния навик да разграбват модните бутици.

Лекарство, предназначено за лечение на болестта Алцхаймер, може да помогне за намаляване на натрапчивата нужда от пазаруване, съобщи БГНЕС. Тестове доказват, че след приема на таблетките жените прекарват по-малко време по магазините и харчат по-малко пари за ненужни дрехи и козметика.

Половината двойки са недоволни в леглото

Половината от двойките признават, че са недоволни от себе си в леглото, показва ново американско проучване. Шокиращо е разкритието, че...

Четири на всеки пет жени страдат от мания по пазаруването, сочи проучване, публикувано в британски медии. Техният проблем не е просто налудничавият импулс да купуват, но и нуждата да взимат неща, от които нямат нужда и не могат да си позволят.

Лекарите провели серия от тестове с лекарството, наречено мемантин, което обикновено се предписва на пациенти, страдащи от Алцхаймер.

Резултатите от клиничните изследвания са показали, че след осем седмици, мъжете и жените, приемащи хапчетата, намаляват времето, прекарано в шопинг, както и парите, които прахосват за покупки.

Редактор: Десислава Симова

Създадоха сол от човешки сълзи

Британци създадоха първата по рода си сол за готвене, направена от преработени сълзи, пишат британските медии. Кога беше последният пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com