Отслабване след 40 - мисията възможна!

28512
Отслабване след 40 - мисията възможна!
Снимка: iStock

Да си на 20 години, да хапнеш пица за вечеря, да отидеш на фитнес на следващия ден, да имаш тонус и хармонично тяло и да изглеждаш по същия начин и на... 40, би било почти чудо. Вярно е, че генетиката управлява, но след 40-годишна възраст трябва да се грижите повече за себе си, особено ако искате тренировките ви да не отидат "на вятъра", както се казва. Натрупването на мускули става по-сложно и изгарянето на мазнини също, така че вижте тези доказани начини да отслабнете по-лесно.

1. Избягвайте магически и популярни диети

Защо отслабването след 40 е значително по-трудно

Свалянето на излишните килограми е проблем за жените от всякаква възраст. Всяка от нас иска да изглежда добре, да има стегната фигура и...

За жените има всякакви диети, но за мъжете не толкова, споделят специалистите. И за тях понякога това е толкова просто, колкото периодичното гладуване и съкращаване на ежедневния прозорец за хранене до 8 или 10 часа.

Периодично гладуване и диета с високо съдържание на протеини, ядки, плодове и зеленчуци - това се стреми да ви насити, да не усещаме често чувството на глад. Добра храна би била печена сьомга със салата например. 

Стремете съм правилната диета!

2. Придобийте сила

Прдполагаме едва ли има някой от вас, който да не знае, че за да отслабнете и да изгаряте мазнини, силовите тренировки са перфектни. Освен това ще ви помогне да поддържате мускулната си маса, да насърчите хипертрофията и да се почувствате по-добре.

Ето защо на някои хора им е трудно да отслабнат

Опитали ли сте всичко, но все още се чудите защо не може да отслабнете? Може да има много причини: от най-очевидните, като лоши храните...

Един 3-седмичен план за силова тренировка е повече от достатъчен, за да насърчи загубата на тегло. Кардиото също е полезно, но силата е за предпочитане.

3. Внимавайте какви лекарства приемате

С възрастта е нормално да приемаме повече лекарства... но да приемаме само това, което е от съществено значение. Антидепресантите например, ви правят дебели, знаете ли това? И не прекалявайте с ибупрофен и противовъзпалителни средства като цяло.

4. Спете добре

Почивката става по-важна от всякога. Сънна апнея, краткият сън или лошият сън водят до наддаване на тегло. Така че сега знаете - намалете стреса си колкото е възможно повече, подберете си добър матрак, правилна стойка в леглото по време на спане и сън с продължителност най-малко 7-8 часа.

7 прости фактора, които ще помогнат на майка ви да живее по-дълго

Здравето на майката е безценно! Как да го запазите в продължение на много години? Родителите остаряват - а това не ни се иска. Ако мож...

Точно от това се нуждаете!

5. Бягайте от алкохола

 Нито бира, нито всякаква друга напитка! В никакъв случай не трябва да злоупотребявате с алкохол, защото той дехидратира мускулите ви и причинява задържане на течности. Мъжете, които не пият алкохол, губят тегло по-бързо от тези, които редовно го употребяват. Добър вариант е безалкохолната бира. Разбира се, няма как да бъде същото, но ако искате да отслабнете, това е правилното нещо.

Бъдете силни и стройни и след 40-те!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com