Пак ли хляб в кюфтетата? Стават чудни с ТОВА

5492
Пак ли хляб в кюфтетата? Стават чудни с ТОВА

Да натрошиш трохи в апетитните кюфтета е нещо типично за повечето кухненски идеи. Хлябът създава обем и вкусови качества. И е характерен подход от много време насам. Също така струват по-евтино, а при днешните завишени цени на продуктите това е разумно и правилно. Разбрали сме за този трик от нашите баби, разбира се и той се е движил от домакинство към домакинство до днес.

Обаче съществуват и напористи домакини, които с голям плам искат да пробват нещо ново над котлоните. И са наясно, че има голям брой неща, с които може да ни се отдаде да поставим друго, вместо хлебна съставка в пържените кюфтенца. И интересно, те се ползват от различен вкус. Възможно е да станат твърде интересни експерименти, които да ощастливят семейството на трапезата и да отправят куп питания каква ще да е била вълшебната съставка.

Следователно, ако имате желание да предприемете оригинална стратегия спрямо сочните и харесвани вкъщи кюфтенца, които правите, ползвайте някой от следния списък с трикове. Те ще ви помогнат да намерите оригинални вкусове и деликатесни усещания, а каймяните удоволствие ще станат силно очаквани от близките.

Текстура от зеленчуци

Определено феноменална вкусотия. Фино нарязаните зеленчуци като целина, чушки, лук, моркови функционират добре като новаторски заместници на натрошения хляб. Придават приятна текстура и гастрономическа изненада на вкуса, разяждащ аромат и каймяните удоволствия се получават абсолютно вкусни!

Начин на употреба:

Дойде ли мига да започнете да овалвате кюфтенцата, грижливо нарежете свежи морковчета и целина на дребни парченца. Другата благоприятна комбинация е лук и чушки, но определено може да опитате и нещо различно.

Внимавайте да поставите зеленчуците равномерно в сместа за кюфтетата, а после ги прибавете към кюфтетата по същия начин, по който в други случаи сте го направили с хляба.

Време е за крекери

Големият фаворит на много кюфте-майстори. Въпросните фини солени бисквити са ключов заместник на добавките от хляб. Крекерите се отличават с отличаващ се вкус и прибавят хрупкава текстура към оригиналните кюфтета. Освен всичко могат да се намерят с разнообразни вкусове и може да пробвате различни вариации с ароматите им.

Начин на употреба:

Разрежете пакета с крекери и го изсипете в съд. Натрошете с вилица на малки парченца. С здраво докато не станат на прах. Слагайте към кюфтенцата, старателно ги включете в каймата.

Следващият вкусен заместител

Овесените ядки са страхотен заместник на хляба в каймата. Те са богати на фибри, които ви помагат да сте сити и в чудесно здраве. По-подходящи са от трохите и са значително по-добра добавка към кюфтетата.

Начин на употреба

Прибавете близо четвърт чаша ядки от овес за всяка четвърт чаша галета. Въдворете овесените ядки в по-голямата смес използвайки лъжица, до момента, в който се разпределят в добра пропорция.

Намачкан картоф

Пюрето от картофи години наред е чуден и оригинален заместник на хляба в ястията от кайма. С него те възприемат по-плътен вкус, който приеман с благодатна радост от всички на трапезата. Ще останете неимоверно приятно изненадани!

За по-малко глутен - повече чиа

Семената от чиа имат характера на полезен заместник на галета в кюфтенцата по 3 важни причини. Те не включват в състава си глутен, което ги титулива като благоприятна алтернатива. Притежават същия балансиран вкус като хлебните трохи, тъй че не биха могли да изменят вкуса на каймяната смес. И подобна на овеса са с голямо наличие на фибри, което ще пази ситост за по-дълъг период от кюфтетата, миксирани с хляб.

Настържете пармезан

По всяка вероятност, пармезанът ще струва повече, но ароматът на кюфтетата ще бъде страхотен. Класическият пармезан предлага 27% от ежедневната ви нужда от калций, 19% от текущата ви потребност от натрий. Доброто в случая е, че издържа в хладилника цели месеци и непременно ще ви е готов за ползване, щом в неделя се заемете да сготвите кюфтенца.

Начин на употреба:

В блендер сложете две-три чашки ситен пармезан, половин чаша свеж магданоз и 1-2 скилидки чесън. Разбийте, докато миксът се заформи като фини трохи. Оваляйте каймяните топчици в частичките пармезан. Изпържете така с каймата.

Разнообразие - с оризовки

Хапвали сте ония овални шайби оризовки, които са на щандовете по магазините, нали така? Те определено биха могли да се окажат фундаментално интересен втори вариант на хляба. По същия начин, по който крекерите се продават с различни вкусове, така и оризовките ще изявят апетитен нюанс на вашите приготвени вкъщи кюфтенца.

Начин на употреба:

Натрошете оризовките най-напред. Най-бързо е като ги пъхнете в найлонов плик и движите през тях с точилка, за да се получат трохи. После миксирате с месото и подправките както винаги.

Вкарайте в кухнята тези заместители и ще сте наистина изненадани! Приготвените с подобна грижа кюфтета ще ви дадат готварски престиж пред всички и ще недоумяват каква е скритата съставка. Провявайте въображение повече на трапезата за удоволствие на вас и на вашите близки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com