Пикантна тайна от миналото на шеф Петров! Имал вземане-даване с ...

57658
Пикантна тайна от миналото на шеф Петров! Имал вземане-даване с ...
Снимка: Facebook

Егоцентричният топкулинар Борис Петров, който вече две седмици докарва до лудост съквартирантите си в къщата на „ВИП Брадър”, крие доста пикантен период от професионалната си биография. В продължение на цели 11 месеца майсторът на черпака е бил личен готвач на сочения за наркобос №1 в България Златомир Иванов – Баретата.

При това шеф Петров е готвил на Златко не в дома му, а… в Централния софийски затвор. Легендарният боец от ъндърграунда беше арестуван през февруари 2009-а година за създаване и ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. След като му щракват белезниците, Златко Баретата е обхванат от параноя, че в затвора може да го достигне дългата ръка на конкурентите му, начело с непримиримия Димитър Вучев – Демби.

Къщата на VIP Brother 2017 се напълни с участници (СНИМКИ)

Лудият репортер Дани Петканов първи прекрачи прага Къщата на VIP Brother, а към него се присъедини и бившата му приятелка Александра Бо...

Иванов се страхува да не бъде отровен и яде само от заведения за бързо хранене, които му доставят храна в затвора. След месец обаче така се отвращава от мазните хамбургери и пици, че не ще да ги погледне. Близкият авер на Златко – Боби Секулов му предлага да си наеме готвач. И споменава името точно на шеф Петров, който по това време ръководи кухнята в любимия на гангстера средиземноморски ресторант „Те Киеро”. След кратко колебание Борис Петров се съгласява да приготвя два пъти на ден тристепенно меню за Златомир Иванов – на обяд и на вечеря, тъй като опандизеният закусвал само с плодове.

Злите езици в гилдията до днес шушукат, че хонорарът на кулинаря е бил космически и поне 2-3 пъти е надхвърлял месечната му заплата на главен готвач от порядъка на 5000 лева. Близо година – до януари 2010-а, когато Златко е пуснат под домашен арест, шеф Петров чинно се грижи за прехраната му всеки ден. Баретата е във възторг от уменията на Борис и макар никога да не го е срещал, му изпраща скъпи подаръци с повод и без повод – от комплект позлатени ножове, до химикалка за близо 2 бона.

Колеги на готвача шушукат, че донякъде и благодарение на щедростта на Златко той успява да сложи настрана достатъчно пари, за да открие собствен ресторант и да постави началото на кулинарната империя „Сикрет гардън”, „Сикрет форест” и „Сикрет бай шеф Петров”. Златомир Иванов пък останал почитател на уменията на майстора и често си поръчвал храна от него и след като се прибрал у дома, твърди "Таблоид".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com