Покер уменията, които трябва да имате

10743
Покер уменията, които трябва да имате

В началото на века студентът от Бъркли Дейвид Дейншгар започва да играе професионално покер. Между 2005 и 2009 година вече в спечелил $2,5 милиона, а през 2006 в обявен за 5-ия най-добър играч в света.

След като се „пенсионира”, Дейншгар записва магистратура в Booth School of Business към чикагския университет. Завършва и заедно с двама свои приятели основава BloomNation, онлайн пазар за нуждите на местните цветари, който помага на професионалистите в бранша да осъществяват лесен контакт с клиентите.

Българин спечели 1 859 000 долара на покер

Димитър Данчев (27 години) е новият шампион в десетото издание на PokerStars Caribbean Adventure, един от най-големите покер турнири в ...

Миналата година компанията му е извършила продажби за над 1 милион долара и продължава да се разраства с между 15% и 30% всеки месец. Но много преди Дейншгар да постигне този успех, той си помага с една последна игра на покер.

Тъй като никой от основателите на BloomNation няма техническо образование, компанията трябва да плати за доказване приложимостта на бизнес модела. През 2010 година Дейншгар решава да участва в покер турнир в Лос Анжелис с награден фонд от $30 000. В крайна сметка, той печели и осъществява проекта си.

Списание Inc. се свърза с Дейншгар, за да разбере кои покер умения са му помогнали да създаде и развие BloomNation. Ето какво каза той:

1. Оставете емоциите си пред входната врата

В покера играчите трябва да седят, да наблюдават, да анализират и да вземат решения за секунди. По тази причина те не могат да си позволят да са емоционални, нито да се поддават на страха да не загубят голяма сума пари. „Ако започнете да работите бавно, служителите разбират, че нещо не е наред. Трябва да сте решителни и хладнокръвни,” казва Дейншгар. „В игрите на покер съм вземал решения, които са можели да ми струват $1 милион. Сега мога бързо да преценявам ситуациите и да вземам трудни решения, без да усещам напрежение.”

Как една задача за деца получи два отговора и побърка социалните мрежи

Подобно на повечето математици обичам логически пъзели. Когато видях задачата за рождената дата на Черил тази седмица си поиграх малко,...

2. Разчитайте хората и търсете повтарящите се поведения

След като се научите да пресмятате шансовете си, всичко опира до „умението да четете хората”, казва Дейншгар. „Когато съм на масата за покер, просто седя и наблюдавам – следя пулса, дишането и стойката на играчите и търся повтарящи се поведения.” След първия прочит на противника е важно да прецените колко умен е той и колко стъпки напред мисли. „Ако е достатъчно хитър, ще знае, че знам онова, което той знае. Това е процес на психологическа манипулация, игра на игрова теория.”

Дейншгар казва, че способността да разчита хората му помага да разбира желанията на клиентите си и да преговаря с инвеститори. „Умението да разбирате другите на психологическо ниво е реално и именно то превръща добрите покер играчи в успешни бизнесмени. Наричат го „инстинкта” в бизнеса, но става въпрос за бързото забелязване и разчитане езика на тялото.”

3. Способността да довеждате работата си до край

„В крайна сметка всичко опира до изпълнението. Ако забележите, че пулсът на опонента ви е учестен, а по-късно стане ясно, че е държал слаба ръка, значи пулсът му се ускорява, когато блъфира,” казва Дейншгар. „Но ако сте изправени пред решение, което може да ви струва $100 000, ще можете ли да го вземете? Изпълнението е всичко.”

Задача за умници: На масата има 8 еднакви капсули, а само 1 от тях е отровна!

Представете си следната ситуация: Заключена сте в стаята. На масата има 8 капсули, везна и съобщение. Една от тези капсули е отровна ...

4. Разпознайте новака

По време на преговори е важно да знаете дали вие сте най-неопитния предприемач на масата. „Казват, че ако не разпознаете новака в първите 30 секунди, вие сте новакът,” обяснява Дейншгар. „Повечето играчи могат да седят около масата и с голяма точност да преценят способностите на останалите само за половин минута. Това умение е безценно при воденето на преговори.”

5. Не се заблуждавайте, че можете да карате по сценарий

По време на обучението си в Бъркли, Дейншгар преподавал теория на вероятностите и статистика в игрите. Студентите му задавали конкретни въпроси за ръцете на покер като например, „Имах две дами, какво трябваше да направя?” Той казва, че тези въпроси са напълно погрешни. По-скоро трябва да се запитате, „Колко чипа имах? Колко агресивен бе противникът? Как ме възприеха другите играчи?”

В бизнеса е същото. „Както в покера, така и в предприемачеството няма сценарий,” казва Дейншгар. „И в двете всичко зависи от ситуацията – трябва да съобразявате действията и думите си според клиента, да слушате какво казва той, да вземате бързи решения и да се адаптирате.”

88% от хората отговарят грешно на тази задача

88% от хората отговарят грешно на този пъзел! Задачата е много елементарна, но има една уловка. Нека не ви бъркат операции и нулата. В...

6. Помнете „комарджията”

Дейншгар смята, че трябва знаете кога да се оттеглите. „Много хора могат да спечелят с добра ръка, но не всеки може да сведе загубите си до минимум, когато има слаби карти. Ако прецените, че дадено предложение е губещо, трябва да действате бързо и да се оттеглите.” С други думи, дори когато сте пропилели много пари и ресурси за обречен проект или сделка, не чакайте следващото раздаване. Започнете да планирате следващия си ход.

7. Не всичко е пари

Преди да навърши 24 години, Дейншгар вече се среща с актьори, знаменитости и влиятелни предприемачи на покер турнири в Холивуд. Той не се старае да завързва бизнес контакти с тях, с изключение на Джери Бъс, бившия собственик на Лос Анжелис Лейкърс, който му написва препоръка за кандидатурата в бизнес училището. „Единствената ми цел беше да печеля пари, за което много съжалявам,” казва Дейншгар. „Създаването и поддържането на контакти са изключително важни в света на бизнеса. Човек трябва да изгражда взаимоотношения при всяка възможност.”

8. Промяната е задължителна

Феноменален метод за умножение на големи числа на ум

Ако следвате тази формула на картинката ще можете за секунди да умножавате големи двуцифрени числа в главата си. Методът е изключителн...

Независимо кой е, какво е правил или планира да направи, човек може да смени посоката си. В покера, казва Дейншгар, нещата стоят по същия начин. „Можете да се променяте в зависимост от масата за покер,” обяснява той. Не бива да позволявате на предишните загуби и слаби представяния да ви преследват по пътя ви към нови върхове.

Много предприемачи са склонни да поемат рискове, казва Дейншгар. Когато започва собствен бизнес, човек трябва да яхне вълната на риска, но без да прекалява. „Ако не можете да се отърсите от дълговете си или да ги погасите, ще загубите. В покера е същото – нарича се „тилт”. Ако загубите предходното раздаване, не успеете да блокирате чувствата, които ви връхлитат, и играете емоционално, загубата ви е в кърпа вързана.”

източник: Inc.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно