Правилен избор на диета и тренировки според типа тяло за бързо и ефективно отслабване

10587
Правилен избор на диета и тренировки според типа тяло за бързо и ефективно отслабване
Снимка: StockSnap / Pixabay

Премахването на ненужните мастни натрупвания често се превръща в истински проблем за много хора. Не всички диети обаче са еднакво ефективни за всички. Различните типове тяло изискват индивидуален подход към храненето и тренировките. Ето кои диети и упражнения са подходящи за всеки от тях.

Тип тяло ябълка

При момичетата тип ябълка мастните натрупвания са в областта на корема, гърба и ръцете, докато бедрата остават стройни. За да се преборите с проблемите на този тип тяло, трябва да обърнете внимание на храни, които помагат за прочистване на тялото, като семена, трици и кефир. Ненаситените мазнини, зелените листни зеленчуци и богатите на протеини храни също са полезни. Трябва да обърнете внимание на обилната закуска, която трябва да представлява най-малко 35% от дневната диета. Като подходящи тренировки се препоръчват функционални тренировки и пилатес.

Как да си създадете рутина за ежедневна тренировка?

Тип тяло круша (триъгълник).

За тези с крушовидна форма основните проблемни зони са дупето и бедрата. В този случай нивата на естроген често са повишени. За да намалите мастните натрупвания в тези области, трябва да ядете храни, които помагат за намаляване на този хормон, като семена, нискомаслени млечни продукти и месо, броколи и боб. Трябва да се избягват мазни храни, колбаси, бяло брашно и алкохол. Вместо строги диети се препоръчва да се съсредоточите върху правилното хранене и упражнения, особено кардио и силови тренировки за горната част на тялото.

Правоъгълен тип тяло

За момичетата с правоъгълна фигура основният проблем е липсата на изразена талия. Редовното разделно хранене, като се вземе предвид попълването на хранителните вещества в тялото, ще ви помогне да останете във форма. Диетата трябва да включва месо, риба, плодове, зърнени храни, пълнозърнест хляб и зеленчуци. Като упражнения се препоръчва да се обърне внимание на мускулите на краката и задните части, както и комплекси за увеличаване на обема на гърдите и бедрата, като се избягват упражнения върху наклонените коремни мускули.

Тип тяло пясъчен часовник

Момичетата с фигура на пясъчен часовник често се смятат за късметлийки, тъй като наднорменото им тегло е равномерно разпределено по цялото тяло. За поддържане на тази форма се препоръчва поддържане на равно съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати, избягване на фъстъци и фъстъчено масло и ограничаване на приема на гойтрогени. Функционалните тренировки, включително силови и кардио упражнения, ще ви помогнат да поддържате формата на тялото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com