През Новата година обещавам...

16221
През Новата година обещавам...

Да четат повече, да спестяват и да свалят килограми през новата година, това си обещават повечето британци,сочат резултатите от  обществено допитване. Докато предни години жителите на Острова си обещавали да започнат януари като се откажат от цигарите, намалят алкохола и спортуват повече, сега те правят повече планове за ремонти и пътувания, съобщи БГНЕС.

Допитването сред 2000 души установило, че отказването на цигарите и на алкохола фигурира едва на 22-ро и 26-то място сред най-популярните новогодишни обещания за 2013 г. За сметка на това четенето, пестенето, диетите и ремонтът на къщата са в топ четири на най-популярните цели, следвани от правенето на по-качествени снимки на високотехнологичните устройства като iPhone и iPad.

Други модерни новогодишни обещания са намаляването на времето, прекарвано в социалните мрежи и по-често излизане от работа навреме. Британците планират също така да направят подобрения по колите си, да увеличават редовно гардероба си и да отделят повече време за приятелите и семейството си.

Новите технологии имат важна роля в обещанията, които британците дават на самите себе си на 1 януари, като се заричат да намалят броя на есемесите, които изпращат, и да ограничат броя на приятелите си във Фейсбук. Допитването показва желанието на британците да общуват повече лице в лице с приятелите си и да намалят времето, прекарвано в социалните мрежи. Жителите на Острова си обещават и да харчат по-малко пари в големите вериги кафенета.

Те планират да намалят гледането на телевизионни риалити програми и четенето на клюки, а част от поданиците на кралицата се заричат именно през новата година най-сетне да заделят пари за благотворителност. Много британци се надяват също така, че 2013 г. ще им донесе смелост, посочвайки дръзки амбиции като прекратяване на нещастна връзка или изправяне лице в лице срещу шефа. Тенденцията е към поставянето на дългосрочни цели за годината за сметка на традиционните обещания, защото 70 на сто от участниците в допитването смятат, че старомодните цели никога не се спазват.

Средностатистическите британци признават, че най-вероятно ще нарушат новогодишното си обещание едва пет седмици по-късно. Най-голямата дългосрочна цел, която споделят британците, е да се чувстват физически по-здрави, да изпитват по-малко стрес и да се чувстват по-щастливи и сигурни. "Ясно е, че мнозинството хора усещат напрежение от забързания начин на живот и сега опитват да се съсредоточат върху отделянето на повече време за себе си, за приятелите и семейството си", заяви Тони Орм, маркетингов директор на компанията LA fitness, която поръчала изследването.

Редактор: Надежда Иванова

Новата 2013 година започва от Азия

Новата година започва от Азия: островите на Южния Пасифик, следвани от Нова Зеландия и Австралия с традиционните фойерверки в пристанищ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com