Принцове Уилям и Хари още са скарани, но има нещо, което ги свързва силно

3381
Принцове Уилям и Хари още са скарани, но има нещо, което ги свързва силно
Снимка: Getty Images/Guliver

Нито събирането на погребението на херцога на Единбург, нито добрите намерения на принц Чарлз са довели до помирение между Хари и Уилям. Но ако има някой с достатъчно влияние и върху двамата, за да постигне съгласие и уникален консенсус между принцовете, това е майка им, принцеса Даяна, твърди списание "Hola".

Херцогът на Кеймбридж и малкият му брат са дали съгласието си роклята, която Лейди Ди е носила в деня на кралската си сватба на 29 май 1981 г., да бъде публично изложена по повод 40-годишнината от събитието. Роклята от копринена тафта ще бъде показана на изложението „Royal Style in the Making“ в двореца Кенсингтън на 3 юли, което ще може да бъде посетено до януари 2022 г. Мястото, избрано за показване на една от най-известните кралски сватбени рокли също има своето специално значение : оранжерията на лондонската резиденция, където принцесата живееше с принц Чарлз.

Булчинската рокля, която накара принц Хари и Уилям да вземат това единодушно решение, е проектирана от Дейвид и Елизабет Емануел, които перфектно отразяват личността и стила на 80-те години. Тоалетът е оценен на 150 000 долара. Цветът е слонова кост, роклята е съставена от насложен корсаж , големи надути ръкави, голяма копринена пола от тюл и подвижен шлейф с дължина над седем метра. Такива бяха размерите на роклята, че дизайнерите трябваше да се преместят в Бъкингамския дворец, за да бъдат направени. Подробностите бяха премислени до максимум и бяха избрани фрагменти от дантела „Carrickmacross“, принадлежала на кралица Мария, баба на Елизабет II. Повече от 10 000 пайети и перли украсяват тъканта на роклята, както и голям брой рюшове и волани, подредени по деколтето и ръкавите. Самият дизайнер обяснява за „Hola“ преди година: "Не става въпрос само за външния вид, роклите и модата. Тя беше наистина сладка. Беше много млада". Тъй като и двамата имаха добри отношения, което се отразяваше в изящния дизайн на роклята на един от най-важните дни в живота на лейди Ди, Дейвид Емануел иска да изненада принцесата с малка златна подкова, извезана на роклята й, за да й пожелае късмет.

Ето как щеше да изглежда принцеса Даяна, ако беше жива (СНИМКИ)

Причината за тази красива експозиция е да доближи обществеността до близките отношения между модата и нейните дизайнери с членове на британското кралско семейство. „Нашата лятна изложба в двореца Кенсингтън ще подчертае някои от най-големите таланти в британския дизайн, чиято работа е допринесла за формирането на визуалната идентичност на кралското семейство през 20-ти век“, обясни Матю Стори, куратор на изложбата, в историческия Кралски дворец. За целта ще бъдат представени различните производствени процеси на всеки тоалет и за първи път ще бъдат показани някои от бижутата, носени от членовете на Кралския двор през последния век. „Имаме истински изненади за модата“, признава Матю. Поради тази причина, въпреки че сватбената рокля на лейди Ди ще се превърне в основната атракция на тази изложба, дворецът Кенсингтън ще включва, наред с други, рокля, носена от кралицата майка по време на коронацията на съпруга й, крал Джордж VI през 1937 г. .

Уелската принцеса и принц Чарлз отпразнуваха брака си на 29 май 1981 г. в катедралата "Сейнт Пол", в Лондон. Ни повече и по-малко от 3500 гости бяха свидетели на една от сватбите на века, сред които беше огромното мнозинство от членовете на други кралски фамилии. По телевизията и радиото събитието е последвано от повече от 750 милиона души за това, което се превърна в едно от най-запомнените събития, дори 40 години по-късно. Изключителен ден, в който булката се превърна в истинска приказна принцеса. В допълнение към невероятната си рокля, Даяна увенчава прическата си с диадема, която принадлежи на семейство Спенсър и е направена от злато, сребро и диаманти. Обеците с диаманти, взети под наем от майка й и годежният й пръстен, който в момента е у Кейт Мидълтън, накараха майката на Хари и Уилям да блести повече от всякога.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...