Признаци, че матракът е за смяна

942
Признаци, че матракът е за смяна
Снимка: iStock/Guliver

Дали и вие сте от хората, които имат проблеми със съня, въртите се по цяла нощ и сутрин всичко ви боли? Болките в ставите и мускулите когато ставате от леглото, както и изтръпналите крайници и главоболието, често отдаваме на различни причини, но истината е, че тези неразположения, могат да са причинени и от матрака, на който спите.  Ето и някои от признаците за това:

1.Една от най-често срещаните причини за подмяна на матрака е износването на материалите, от които е направен.  Лесно ще познаете, ако това се е случило, защото тогава той започва да скърца, когато сядате или ставате от него или дори, когато се обръщате на другата страна, когато спите.

2.Неравностите по матрака, следствие на изтъняване на някой от слоевете или счупване на носещите пружини, създават много проблеми с костите и мускулите, което достатъчна причина да го смените с нов.

3.В зависимост от тежестта на тялото ви, а и това от колко дълго спите на вашия матрак, той потъва на дадени места, в следствие на което вашето тяло не е в правилна поза за сън. Това от своя страна създава напрежение в мускулите, изкривява гръбнака и оттам идват и болките. Ето защо е добре да смените матрака си с нов.

Най-бързият и ефективен начин да почистите стария матрак!

Едно от най-мръсните места в дома и спалнята е матракът. Частиците мъртва кожа, прах, косми, са причина с течение на времето той не сам...

4.Матракът, колкото и качествен да е той, с течение на времето се амортизира. Ако го ползвате дълги години, видът му вече не е същия и той не може да поддържа тялото ви в правилна стойка, докато спите.

5.Въпреки грижите, които полагате за него, като чистене и обръщане, с годините матрака се захабява и изглежда зле, а във вътрешността му може би вече са се завъдили акари, които за много вредни за здравето ни. Това е причина да  отделите средства и да си купите нов матрак, а за да нямате проблеми със каквито и да е микроорганизми е добре да си купите и протектор, който ще ви предпази от тях.

6.Признаците, че матракът ви е за смяна можете да наблюдавате и по себе си. Ако сте от хората, които почти всяка сутрин се събуждат с изтръпнали крайници, то матрака ви е за смяна, но ако той е нов, то може би е прекалено твърд за вас.

7.Друг признак това са главоболието и болките в тялото ви.  Причината е дългата експлоатация на матрака, който вече няма способността да поддържа тялото ви в правилната поза за сън. Ето защо започват да се проявяват болки във врата, ставите, мускулите и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com