Пролетно прочистване на дома от негативизъм: 5 полезни техники

7266
Пролетно прочистване на дома от негативизъм: 5 полезни техники
Снимка: iStock/Guliver

Заедно с топенето на снега има все повече и повече сила и енергия, които трябва да се насочат към подобряването на вашия дом. Пролетта е най-доброто време да изчистите дома си от натрупания негативизъм.

Всеки дом се нуждае от грижи, особено когато става въпрос за благоприятна атмосфера. Експертите препоръчват редовно да почиствате къщите, за да не натрупвате ненужни неща, както и да почиствате дома си от всякаква негативност. Важно е да го изпълнявате не само през есента, но и през пролетта, за да внесете просперитет и благополучие в живота заедно с възраждането на природата.

1. Едно от най-добрите решения през пролетта ще бъде анализът на шкафовете. Ненужните неща, натрупани през зимата, трябва да бъдат сортирани, за да се отървете от всичко, което е излишно. На нещата може да се даде втори живот, както и да се изхвърлят, ако един или друг предмет най-накрая стане неизползваем. Почистването не трябва да се планира за един ден, за да не изхвърлите всичко, от което се нуждаете, набързо и да не се уморите прекалено.

Разберете каква енергия има във вашия дом

2. Пролетното почистване е измиване на прозорци и врати, както и почистване на скрити ъгли от прах и паяжини. Мокрото почистване се прави с малко количество сол, разтворена във вода. Това ще помогне да се изчисти негативността. Солената вода трябва да се използва и при огледалата, за да ги почистите и обезопасите за всички жители на къщата. След почистване малко количество сол в буркани или контейнери се поставя за един ден на всеки перваз на прозореца и близо до всяка врата.

3. Опушването с билки също ще помогне за изчистване на къщата от натрупаната негативна енергия. За тези цели използвайте хвойна или пелин. Малък клон се запалва, след което пламъкът се издухва, така че да остане малко дим. След прикадяване на всички стаи, къщата се проветрява, оставяйки чист въздух.

4. Друг ефективен метод е да закачите амулети у дома. Те са подредени в шкафове или окачени незабележимо на прозорци и врати. Могат да се направят от билки, с които се пълнят ленени торбички. Слагат се клонки от офика, пелин, сол, изсушен бодил.

9 неща във вашия дом, които отнемат енергия

5. Прост ритуал ще ви отърве от негатива, натрупан през зимата. По време на почистването в помещенията се палят бели восъчни свещи, на които се казва още:

„Почиствам къщата, прогонвам негатива, изгарям гнева и проблемите с огън. Веднага след като приключа с почистването, ще пусна положителна енергия в дома си.”

Почистването завършва като се проветряват всички стаи, а свещите продължават да горят три дни. Те се поставят във всяка стая и се палят само за няколко минути. След такова почистване не трябва веднага да каните гости, сред които може да има хора с токсична енергия. Преди да отворите вратите, трябва да монтирате силна защита на къщата, като прочетете молитвата-амулет "Седем кръста" .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com