Разберете какви са най-често срещаните спам текстове или как да се опазим от спам-а

2529
Разберете какви са най-често срещаните спам текстове или как да се опазим от спам-а

Колкото и да се  различават рекламните послания, изпращани чрез непоисканите търговски съобщения, наречени спам, то има общи думи и изрази, които срещаме във всички тях. Необходимостта да знаете кои са най-често срещаните спам текстове е породена от два факта:

  • Ако се занимавате с имейл маркетинг, това ще ви помогне да избягвате тези най-често срещани спам текстове. Важно е да ги избягвате, тъй като потребителите може да са ги филтрирали и така съобщенията ви, съдържащи тези най-често срещани спам текстове, да не достигат до получателя.
  • Ако сте потребители, познаването на тези най-често срещани спам текстове също ще ви е от полза, за да филтрирате съобщенията, да „посочите“ на пощата си, че съобщения, съдържащи съответните думи, не ви интересуват и че те трябва да отиват директно в папка спам.

Ето защо е важно да научите какви думи и изрази се срещат най-често в спам текстовете.

Най-често срещаните спам текстове

1.  Отписване, непоискано търговско съобщение – комбинацията от тази думи и израз се съдържа във всеки спам, за да е законно изпращането му и да не подлежи изпращачът на сериозна глоба. Ето защо в долната част на всеки спам ще откриете именно тези думи.

2.  Само сега – не, не сте уцелили сделката на века. Просто спамърите, които се стремят да ви продадат продукта, често поставят тези думи – само сега може да закупите с огромно намаление или с безплатна доставка. Не бързайте. И утре ще е „само сега“, и другият месец. Това е просто търговски трик, нищо повече.

НЗОК предупреждава за фалшиви спам-съобщения

3.  Ексклузивно – думата звучи впечатляващо, но реално няма нищо ексклузивно в предложението, което сте получили с този спам. Просто това е една от думите, които масово се използват и са сред най-често срещаните спам текстове.

4.  Другият тип спам текстове, които масово се разпространяват, са свързани с предложения за кредити и заеми от неизвестни лица. Те са преведени с Гугъл преводач и звучат меко казано странно. И естествено са измама.

5.  Още едни тип спам текстове целят да откраднат личните ви данни и средства, а не да рекламират стоки или услуги. Те обикновено съдържат израза, че сте спечелили награда или получили наследство. Преведени са с Гугъл преводач и изпращачът не е от страната ни. Не отваряйте, не отговаряйте, спестете си проблемите и просто филтрирайте тези съобщения и блокирайте изпращача.

Знаете ли какво е значението на думата спам?

6.  Промо код – прочетете ли това в имейл, за чието получаване не сте се абонирали – жертва на спам сте. Целта е да грабнат вниманието ви и да ви подтикнат към действие, карайки ви да вярвате, че наистина получавате изключително изгодна цена.

7.  Тотална разпродажба – естествено, че тези текстове ще бъдат сред най-често сещаните спам текстове. Нали все пак следва да решите, че сте попаднали на изключително изгодна сделка, която не може да пропуснете. Сериозните податели обикновено избягват подобни текстове, може да игнорирате съобщението, което ги съдържа.

Ако искате да научите кои още са най-често срещаните спам текстове, може да отворите папка спам на пощата си и да прочетете заглавията на имейлите там. Не отваряйте самите имейли, за да не станете жертва на хакерска атака. Просто погледнете заглавията, те ще са ви достатъчен ориентир кои са най-често срещаните спам текстове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com