Разберете коя е най-подходящата прическа за тънка коса!

31561
Разберете коя е най-подходящата прическа за тънка коса!
Снимка: iStock

Онези дами, които смятат, че косата им е тънка, могат да я уплътнят със специални средства или просто да си направят определен вид прическа, с която лесно да създадат обем и да изглежда ефектно, независимо от структурата на косата.

1. „Стълбица“.

Класическата „стълбица" на дългата коса прави прическата да изглежда по-плътна. Скъсените кичури непосредствено до лицето, които се удължават постепенно, винаги изглеждат актуални и женствени. Пък и тънката права коса позволява да си направите подобна прическа без рискове да изпаднете в старомодност. И само при подобна текстура на косата практически може да не полагате кой знае какви усилия за нейното оформяне!

2. „Каскада“. 

За да зобавите обем към тънката коса, може да оформите прическа тип „каскада“. Горните кичури би трябвало да са доста по-къси - това ви улеснява да ги повдигнете с кръгло разресване, като създадете илюзия за буйна и обемна коса.

3. „Асиметрично каре“.

Карето от кичури с различна дължина е изключително лесно за оформяне - използвайте разресване и фиксатор за придаване на обем. Най-важното в случая е да повдигнете косата отзад – този похват придава винаги особен чар на прическата.

5 неща, които увреждат цвета на боядисаната коса

4. „Дълго каре“.

Друг подходящ тип прическа за тънка коса е дългото каре. При нея близо до лицето косата би трябвало да е значително по-дълга, отколкото отзад - а краищата да изглеждат леко „накъсани“.

5. „Леки вълни“.

Нищо не изглежда толкова подходящо за дългата тънка коса, както прическата тип „леки вълни“! Но внимавайте: не трябва да са къдрици, а точно вълни! За да си оформите сами такава прическа за тънка коса, най-лесният начин е с помощта на маша.

6. „Момчешка прическа“.

Колкото и да е странно, но „момчешката“ прическа изглежда съвсем женствена, фина и най-подходяща за тънка коса – нищо, че на пръв поглед това е парадоксално! Можете да й придадете форма и структура с помощта на восък за оформяне, този начин е най-подходящ именно за тънка коса.

7. „Права прическа“.

Най-добрата дължина за тънка коса е приблизително до раменете. В случай, че е по-дълга, ще изтънее допълнително и ще трябва да положите особени грижи. В случай, че предпочитате коса с тази конкретна дължина, опитайте се да я изправите.

Лъскава коса у дома – ето как

8. „Завито каре“.

В случай, че желаете прическата ви да изглежда по-закачлива, използвайте маша, за да я завиете леко навътре. Нека формата да е небрежна - това е главната тенденция през този сезон.

9. „Късани краища“.

На мода са „рошавите" прически, които са крайно подходящи за тънка коса. Приложете стилизираща пяна и изсушете косата си до такава степен, че краищата да имат вид на леко „накъсани“, а самата коса – поразрошена, но не прекалено, разбира се.

10. „Удължено каре“.

Перфектен и много женствен вариант е удълженото каре. Косата на тила трябва да е леко повдигната, а кичурите отпред красиво да рамкират лицето.

11. „Дълго пикси“.

За тази прическа дори не се нуждаете от обем - самата тя изглежда много буйна и стилна, ако скриете част от косата зад ушите.

Кой е най-вредният цвят за коса, който можете да ползвате

12. „Асиметрия“.

Асиметрията е разнообразна! Дълги кичури, къси кичури... Дамите със светли тънки коси спокойно може да си позволят всичко това.

13. „Пикси“.

Класическата прическа тип „пикси“ в момента е извънредно актуална. Най-вече, ако тилът е спретнато подстриган, а бретонът, напротив, е пуснат малко по-дълго. Забавлявайте се с цветовете – тенденцията са смелите решения.

14. „Ръфано каре“ с еднаква дължина. Небрежно „наръфано“ каре малко над раменете, коса с еднаква дължина, естествен балеаж – смело заложете на тази най-подходяща прическа за тънка коса.

15. „Късо пикси“.

За любителките на ултра-къси прически препоръчваме да опитат най-лаконично пикси. Тънката коса се оформя по-лесно, като я разрошите и вдигнете нагоре. Много закачлив образ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...