Разпръснете по первазите на прозорците и балконите и гълъбите ще спрат да гнездят

103415
Разпръснете по первазите на прозорците и балконите и гълъбите ще спрат да гнездят
Снимка: Istock

Гълъбите, живеещи в градовете, могат да бъдат неприятни. Особено когато търсят места за гнездене и искат да свият гнездо на нашия балкон или около къщата. Тяхното присъствие може да бъде опасно не само заради изпражненията им, които замърсяват фасадата и балконите, но птиците могат да пренасят много болести.

Как да се отървете от гълъбите?

Започнете да възпирате гълъбите

По-добре е да предотвратите посещенията на гълъбите, отколкото да ги прогонвате, когато са си направили гнездо. Все пак, ако са направили такова, можем да го унищожим, но ако птиците са снесли яйца в него, трябва да ги оставим до края на размножителния сезон, тъй като ни грози наказателна отговорност за унищожаването на яйцата. Как да предотвратим посещенията на гълъби? Ако не искате да имате проблеми с гълъбите в бъдеще, трябва да монтирате оградни мрежи или специални шипове, които, въпреки че няма да навредят на гълъбите, ще им попречат да седят или да гнездят.

Как да се отървете от гълъбите във вашата градина - най-добрите методи

Методи срещу натрапчиви гълъби

Какво трябва да направим, когато нямаме нито мрежа, нито шипове за гълъби, които да поставим? За щастие, не сме безсилни, тъй като тези птици са много страхливи животни. Затова е чудесно, ако можем да инсталираме нещо на балкона или терасата, което ще излъчва не само звук, но и светлинни отражения.

В магазините можете да си купите метални колелца или камбанки, които, когато се приведат в движение от вятъра, издават звуци, които са неприятни за гълъбите. Други препоръчват да посегнете към CV дъски или пластмасови торбички, които също могат да държат птиците настрана. За съжаление, гълъбите също са много интелигентни, така че могат да свикнат с определени неща, така че ако са много натрапчиви, трябва да използвате методи, които да се сменят.

Поверия за гълъби - носят важна промяна в живота!

Гълъбите не обичат миризми

Гълъбите са чувствителни към миризми и ние също можем да се възползваме от този факт. Често ли птиците кацат на первазите на прозорците или балконите ни и се заемат да правят гнездо? Обърнете се първо към естествените средства за защита, като например:

Нафталин - продуктът е ефективен не само срещу молците, които разграбват гардероба, но и срещу гълъбите, които летят в къщата ни. Най-добре е да поръсите топчетата нафталин в по-малки торбички от плат и да ги окачите на местата, където птиците започват да се събират.

Оцет - оказва се, че тази течност е полезна не само за приготвяне на консерви или почистване, но и за отблъскване на гълъби. Струва си да напръскате повърхности с оцет, за да се отървете от гълъбите.

Етерични масла - ако миризмата на оцет е непоносима за вас, можете да намерите достоен заместител. Етеричното масло от евкалипт има приятна миризма за нас, но не непременно за гълъбите.

Подправки - лавандула, мента, черен пипер, хлад: именно те могат да ви помогнат да се отървете от неканените птици. Просто ги разпръснете или ги сложете в торбички, така че гълъбите да не дойдат отново.

Искаме ли ароматичните методи да действат върху гълъбите? Тук ключът към успеха е редовността на прилагането, а продуктите трябва да се сменят често.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com