Сайт пуска потребителите си един по един

8685
Сайт пуска потребителите си един по един
Снимка: Thinkstock/Guliver

Предполага се, че интернет е най-включващата среда в света. Магическа технологична утопия, в която всеки има достъп. Точно затова Джъстин Фоли е сметнал, че може да е забавно да направи уебсайт, който е точно обратното, пише The Washington Post.

Фоли е човекът зад MostExclusiveWebsite.com - страница, която човек може да посети само съвсем сам. Достъпът до сайта става с “билет” за 60-секунден прозорец и с чакане на опашка.

Договорихме се с Румъния и Сърбия за свързване на телекомуникационните мрежи

България, Румъния и Сърбия обявиха началото на партньорство за свързване на националните телекомуникационни мрежи в граничните райони н...

“Това просто ми хрумна”, казва Фоли, който работи като уеб разработчик в Кълъмбъс, щата Охайо. “Интернет е създаден да бъде отворен и достъпен. Какво ще стане, ако направя страница, която е антитеза на едно от определящите за интернет качества?”, допълва той.

Фоли е стартирал сайта през март, след като е научил нови програмни умения, които отдавна е имал желание да усвои. Опашката пред най-изключителната страница е била твърде къса. До тази седмица обаче, когато популярният блогър Джони Уебър не я е класирал на първо място в списъка на “напълно безполезните уебстраници”. Подгласници в класацията са purple.com, 21-годишен сайт, който не съдържа нищо повече от пурпурен екран, и watching-grass-grow.com (в превод на български „гледай как расте тревата“).

Благодарение на челната си позиция в класацията ексклузивният сайт е попадал на заглавната страница на Reddit, откъдето толкова много хора се опитват да го посетят, че той се е сринал. До вторник 300 хиляди интернет потребители са се опитали да посетят страницата, според данни на Фоли. Само 55 хиляди обаче са били допуснати, тъй като човек лесно може да загуби билета си, ако затвори страницата или ако тя се обнови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com