Шепа орехи на ден ще направи чудеса с тялото ти

17212
Шепа орехи на ден ще направи чудеса с тялото ти
Снимка: iStock

Орехите спадат към категорията супер храни, които са всеизвестни със своите многобройни ползи за здравето на човешкия организъм. Те са отличен източник на здравословни мазнини и са богати на хранителни вещества и минерали. Специалистите препоръчват да се консумират в сурово състояние, за да се възползва напълно от хранителните им качества. Шепа орехи е напълно достатъчна, за да бъдете в перфектно здраве.

Храна за мозъка

Ползи от орехите: защо всеки трябва да включва този продукт в менюто си

Всички знаят колко полезен е орехът, познат от детството и не само. Много хора отглеждат орехи в дворовете и нивите си и с удоволствие ...

Още от деца знаем, че орехите са храна за мозъка. Хранителният им състав е богат на омега 3-мастни киселини, които са изключително важни за здравето ни. Те намаляват стреса, тревожността и спомагат при лекуването на много заболявания. Редовното им консумиране ще подобрят зрението ви и ще намали риска от развитието на Алцхаймер.

Храна за сърцето

В състава им присъстват много антиоксиданти, от които организма ни има нужда, за да пребори свободните радикали в кръвта. Именно те са сред основните причини за много от сърдечните заболявания. Така, че, консумирането на орехи неминуемо ще окаже ефект и върху сърдечното ви здраве.

Храна за кожата

Тук отново важна роля играят омега 3-мастните киселини, които са всеизвестни със своите здравословни ползи за човешкия организъм. Една от многото е свързана с външния вид. Редовното консумиране на този тип киселини ще подобрят състоянието на кожата, косата и ноктите. Орехите забавят стареенето и подобряват функцията на нервната система

Сини сливи с орехи в сметанов сос - най-перфектната комбинация на света

Много хора са пробвали тази вкусна рецепта. Но съм сигурна, че тези, които не я познават, ще я харесат и вие също ще се постараете да н...

Орехите трябва да присъстват във всяка диета

Освен, че ще подобрят здравословното ви състояние, шепа орехи ще ви засити преди следващото хранене. Те са висококалорична храна, която има богат хранителен състав. В 100 грама орехи има около 600 калории! Орехите са богати на протеин, бавни въглехидрати и здравословни мазнини, от които тялото ни има нужда. Усетите ли глад - една шепа орехи ще ви засити и няма да се отрази по никакъв начин на теглото ви. Ядките са неизменна част от менюто на всеки спортист!

Намаляват холестерола

Редица научни изследвания са доказали, че орехите могат да понижат нивата на холестерол, което е от съществено значение за сърдечното ни състояние. Редовният им приема намалява нивата на т.нар. "лош холестерол LDL". Едва 25 грама орехи са нужни, за да набавите на тялото си необходимата доза омега 3-мастни киселини!

Лекари и диетолози съветват ядките да се консумират в суров вид, тъй като след термична обработка губят голяма част от своите хранителни качества и свойства. Съветваме ви да не прекалявате с консумацията им, защото са тежка храна и могат да окажат негативно въздействие върху теглото ви.

5 храни с безспорна полза за здравето ти

Няма човек, който да не е на ясно с отдавна утвърдените правила за по-дълъг и здравословен живот. Спортът, достатъчно сън, избягването ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Истински пожар! Най-темпераментните зодии

4 знака, че НЕ може да започнете нова връзка, защото носите емоционален багаж

Хем супер лесни, хем много красиви прически за дълга коса

Какво се прави при ужилване от стършел

С какво задължително се маже козунака отгоре, за да не прегори?

Как най-лесно се боядисват яйцата?

Това е опасно: 10 храни с палмово масло, които никога не трябва да ядете

Освен болка - ужилването от коприва носи и ползи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com