Слаби като модел след празничното преяждане

14293
Слаби като модел след празничното преяждане
Снимка: iStock

След дългите празнични дни и богати трапези се чувствате натежали и без енергия. Време е да се вземете в ръце. Трудно ви е да спазвате строга диета, защото работата и начинът ви на живот не го позволяват. Затова следвайте няколко правила, които всички модели спазват. Искате да сте слаби като тях? Правете като тях.

ХРАНЕТЕ СЕ КАТО МОДЕЛ

Много зеленчуци

Зеленчуците са бедни на калории, богати на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти. Те са не само полезни за вашето здраве и добре балансирана диета, но и помагат за отслабването.
Повечето възрастни трябва да приемат около 2-3 чаши зеленчуци на ден. Поне половината ви порция храна за обяд и вечеря трябва да се състои от зеленчуци. Колкото повече зеленчуци приемате на едно хранене, толкова по-малко количество друга храна консумирате. А това води до отслабване.

Нискокалорични протеини

Приемайте много храни, богати на нискокалорични протеини.
Количеството протеини, които ви трябват на ден, зависят от пола, възрастта, нивото на физическа активност. Приемайте бобови храни, пилешко месо, чисто телешко, яйца, морска храна, нетлъсто свинско месо.
 
Ограничете въглехидратите

Мотото на повечето световни модели е “НЕ на въглехидратите”. За тях забранени храни са: шоколад, сладкиши, бисквити, торти, спагети, пица и всички други така вкусни и примамливи за повечето от нас храни. Това е най-сигурният и бърз начин да се сдобиете с идеална фигура.
Приемайте плодове, зърнени и бобови храни, листни зеленчуци, млечни продукти.

5 храни, които да ядете преди лягане за отслабване

СПОРТУВАЙТЕ КАТО МОДЕЛ

Здравословното хранене не е достатъчно за постигане и поддържане на перфектната фигура. Трябва ви движение.

Всеки ден повече крачки

Повечето модели и знаменитости горят калории, като увеличават броя на крачките си всеки ден. Всяка допълнителна крачка е малка стъпка към перфектната фигура.
Колкото повече се движите, толкова повече енергия изразходвате. Препоръчително е да извървявате 10 000 крачки на ден. Разбира се, това не е официално, но все пак е добре да следвате конкретна цифра. И всеки ден увеличавайте броя крачки.

Спортувайте с приятел

В социалните медии често виждате модели и актьори как тренират заедно. Правете го и вие. Спортувайте с приятел. Проучванията сочат, че по този начин много по-лесно си създавате рутина. Ако нямате близки, които искат да спортуват с вас, посещавайте групови занимания - гимнастика, каланетика, аеробика, пилатес. Така много по-трудно ще се откажете от спортуване, ще се забавлявате, а и ще създадете нови приятелства.

12 неща, които диетолозите препоръчват за отслабване

Спортувайте сутрин

Личните треньори на всички знаменитости препоръчват физически упражнения сутрин, а не в късните часове на деня.
Започнете да си поставяте цел. Например, 150 минути във фитнеса на седмица. Това е препоръката за възрастен, здрав човек. Правете различни кардио упражнения, джогинг/леко бягане. Ако не ви се ходи на фитнес, плувайте, танцувайте, посещавайте курсове по аеробика.

Редовни силови тренировки

Струва ви се, че всички модели имат идеално оформени мускули. Това става само с редовни тренировки. Правете силови тренировки 2-3 дни седмично. Отделете 20-30 минути за работа с основните мускулни групи (рамене, крака, гръб, седалище). Между стандартните (кардио) дни и дните за силови тренировки задължително включете един ден почивка. Тялото ви има нужда от възстановяване. Включвайте упражнения като вдигане на тежести, йога, пилатес, клякания, лицеви опори, коремни преси. 

ПОДДЪРЖАЙТЕ ТЕГЛОТО СИ

Отслабвайте бавно

Рязкото отслабване води до “йо-йо” ефект. Препоръчително е да сваляте 0,5-1 кг седмично, не повече. Така ще запазите килограмите си, а и кожата ви няма да се отпуска.

5-те правила за отслабване, които не трябва да се нарушават

Контролирайте стреса

Управлението на стреса е ключов момент в постигането на всяка една цел, включително идеалната фигура. Ако сте стресирани, по-лесно се отдавате на изкушението да хапнете нещо вредно и калорично. Това е естественият отговор на тялото ви. Практикувайте медитация, йога, слушайте спокойна музика. Търсете спокойни и светли места. Избягвайте лекарства, отрицателни емоции, негативни и шумни хора.

Награждавайте се

Колкото и стриктни диети да спазват всички модели, понякога и те се поддават на изкушения. Тоталната забрана на калорични и вредни храни не изглежда реалистична.
Ключът към отслабването е баланс. Когато постигнете известен резултат, наградете се. Хапнете нещо любимо и вкусно, но контролирайте количеството. Малко парче торта, 1-2 бонбона и спрете.

Здравословна храна, физическа активност, спокойствие, удоволствие. Лесно, но ефективно. Опитайте!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com