Сложете тази съставка в кутията си за хляб, за да е пресен дълго време

12641
Сложете тази съставка в кутията си за хляб, за да е пресен дълго време
Снимка: iStock

Хлябът е един от продуктите, които купуваме доста редовно през седмицата. Това е така, защото той бързо губи своята свежест и хрупкавост. Ето един прост начин да спестите малко пари и освен това да се наслаждавате на мек и пресен хляб по-дълго време. За да го направите, ще ви е необходима съставка, която можете да намерите в кухнята си.

Начини за запазване на пресен хляб

Ключът към запазването на хляба свеж за по-дълго време се крие в два продукта, които обикновено имаме вкъщи. Ако искате да запазите хляба си мек, просто го поставете в найлонов плик заедно с няколко стръка целина. Поставете торбичката в хладилника за една нощ. Когато извадим торбичката на следващия ден, хлябът и хлебчетата ни ще бъдат все още пресни.

Колко хляб на ден НЕ вреди на здравето - ето какво разкри лекар

Целината придава на хляба влага и също така го предпазва от бързо мухлясване. За тези, които не обичат целина и не искат да я купуват, за да направят този трик, имаме алтернативен метод. Парче прясна ябълка има подобен ефект. Просто поставете половината от плода в торбичка за хляб и хлябът не само няма да изсъхне, но и ще запази вкуса си.

Хлябът, който е на няколко дни и е малко сух, не трябва да се отписва. Въпреки че той е идеален за приготвяне, наред с други неща, на традиционни котлети от кайма, можете да го освежите. Съществуват няколко прости и изключително бързи начина да направите това.

Налейте вода в тенджера и я оставете да заври. Поставете отгоре сито и сложете вътре малко застоял хляб. Сега просто изчакайте няколко минути и той отново ще стане свеж. Напръскайте обилно застоялия хляб или кифличките с вода и след това ги поставете в студен съд. Покрийте всичко с капак, поставете на слаб огън и загрейте за 2-3 минути. През това време не забравяйте да обърнете хляба на другата страна. започнете с намокрянето на няколко парчета хартиена кърпа, с които да увиете отделните филийки сух хляб.

Поставете ги в микровълновата фурна, настройте на най-висока мощност и загрейте за 10-15 секунди. Ако в кутията си за хляб намерите цял хляб, който вече не е първокачествен, просто го увийте плътно в алуминиево фолио. Сега просто го сложете във фурна, предварително загрята на 150 градуса (горна и долна топлина), и го загрейте за 10-15 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com