Сваляне на паласките: 5 прости съвета, които ще ви помогнат да изгорите мазнините и да стегнете корема

1939
Сваляне на паласките: 5 прости съвета, които ще ви помогнат да изгорите мазнините и да стегнете корема
Снимка: iStock

Няма значение на колко години сте, какъв е вашият тип тяло или дали сте с наднормено тегло. Омразната изпъкнала гънка на корема може да се появи при абсолютно всеки, така че е необходимо да започнете да предотвратявате появата й точно сега.

Стройната фигура е това, за което мечтае абсолютно всяка жена. И докато някои просто се наслаждават на дара на природата и се поддържат във форма, други буквално живеят във фитнеса и харчат много пари за правилното хранене. По един или друг начин, стъпвайки по пътя на изваяното тяло, не е лесно за всеки, но рано или късно упоритата работа носи своите скъпи плодове.

Но си струва да си припомним, че нашето тяло не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед. Понякога стройното, изваяно тяло и ценните коремни мускули от стомана могат да претърпят доста промени, дори и да не сте променили нищо в траекторията на вашия начин на живот.

Проблемът с омразните паласки, който се отнася до изпъкнала гънка на корема, за съжаление е познат на много жени от първа ръка. 

Сред основните причини, които провокират появата им, са:

  • Следродилен период, ако по време на бременност жената е натрупала излишни килограми;
  • Отпуснатост на кожата, свързана с възрастта;
  • Слаб тонус на коремните мускули;
  • Хормонални проблеми;
  • Психологически фактори (стрес, липса на сън, тревожност и други);
  • Нарушаване на ендокринната система;
  • Сърдечно-съдови заболявания.

Често отпуснатият корем може също да показва цял набор от здравословни проблеми: от лоша стойка, слаби мускули на гърба до повишени нива на висцерална мазнина, пролапс на вътрешните органи и проблеми с тазовото дъно.

Не забравяйте, че идеално плоски кореми просто не съществуват. При жените бедрата и корема са свързани с производството на полови хормони, така че малък обем в тази област се счита за нормален.

Говорейки за паласки, изключително важно е да запомните, че този проблем може да се появи при хора от всички възрасти и с абсолютно всяко тегло и тип тяло. Ето защо превенцията никога няма да бъде излишна. Събрахме пет лесни съвета, които действат като поддържаща мярка, а също така имат благоприятен ефект върху общото ви състояние. Ето кои са те:

Диетолог: 7 прости правила за бързо отслабване

Масаж на корема

Кой от нас не е имал подуване? За съжаление, всеки е запознат от първа ръка с неприятните последици от натрупването на течности в тялото. Отокът може да възникне по различни причини: от промени, свързани с възрастта и бременност, до заседнал начин на живот и навика да се пият големи количества кафе. Те имат силата да променят външния ни вид и значително да увеличат обема в най-проблемните части на тялото. Ето защо е важно и необходимо да се борим с тях.

Един от основните помощници в тази тежка битка е масажът, който ускорява лимфния дренаж. Можете да закупите абонамент за салон за типа масаж, който ви подхожда, или редовно да го правите сами у дома. Въоръжете се с вендузи и масажори и започвайте! Най-важното е, че не забравяйте да следвате правилните ръчни техники, за да не си навредите. Опитайте се да намалите болката до минимум и повторете всички движения, като ги направите деликатни и плавни.

Внимавайте за стойката си

Много от нас водят заседнал начин на живот. Офисната работа с компютър и документи рано или късно превръща и най-изправената стойка във въпросителна, което силно притиска вътрешните ни органи. Това е изключително вредно не само за фигурата, но и за здравето като цяло.

Обърнете внимание на „правилото на балерината“, което ще ви помогне да седите и да ходите прави. За да направите това, представете си, че имате чаша вода на главата си, която трябва да държите. Дърпанията с горната част на главата ви могат да помогнат за това. По този начин поддържате гръбните и коремните си мускули стегнати и разтягате цялото си ядро ​​в името на красивата стойка и корема от стомана.

Тренировка на мускулите на тазовото дъно

Слабостта на интимните мускули често води до неправилно разпределение на вътрекоремното налягане и съответно до по-нататъшно развитие на омразните паласки.

За да предотвратите това, открийте света на пилатеса и женската йога. Тези тренировки ще ви позволят едновременно да развиете гъвкавост, да стегнете мускулите, да изправите стойката си и постепенно да постигнете хармония между тялото и ума.

Отслабване без диета и спорт - лекар разкри каква е тайната

Спете без претоварване

Три часа преди лягане спрете да ядете въглехидрати и ги заменете с протеинови и зеленчукови ястия. Това просто правило помага за бързото изгаряне на мазнините по корема - и можете да го видите сами.

Всяка сутрин снимайте корема си и напишете как се чувствате, когато се събудите. Илюстративните примери ще станат ваш стимул и доказателство, че правите всичко правилно.

Суперхрани в диетата

За да спрат червата ви да пеят оди и да забравите за подуването веднъж завинаги, включете суперхрани в диетата си. Тези здравословни храни имат големи ползи за вашето тяло: те подобряват храносмилането, повишават имунитета, подпомагат метаболизма, помагат за предотвратяване на подуване на корема, имат положителен ефект върху благосъстоянието и насърчават цялостното здраве.

Научете се да добавяте различни билки и подправки (джинджифил, канела, куркума, мента, лайка) към горещите напитки, за да ги направите не само по-здравословни, но и вкусни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com