Съветваме ви тази година да си консервирате лимони! Ето защо!

32654
Съветваме ви тази година да си консервирате лимони! Ето защо!
Снимка: iStock

Консервираните лимони са добро продължение на запознаването с оригиналните заготовки, които със сигурност трябва да има във всяка кухня. Буркан с такива лимони се съхранява перфектно дори и извън хладилника, а ако е необходимо, би могло да бъдат добавяни към яхниите, сосовете, коктейлите, салатите и гарнитурите от вашето меню.

Да посолим, мариноваме и сварим лимоните! Много е интересно, полезно и вкусно и в същото време толкова просто! Най-простата подготовка е известна на всички от детството. Взимаме един лимон, нарязваме го на тънки филийки. Слага се в малко бурканче, изсипваме отгоре  захар. Затваряме буркана с капак и разклащаме енергично. Поръсени със захар резените лимони се оставят за няколко часа, а най-добре за един ден.

Защо много домакини слагат лимони във фризера? Отговорът ще ви изненада!

Всеки знае, че лимоните са едни от най-полезните цитруси, богати на витамин C. Неслучайно жълтият плод е на почит, най-вече през зимнит...

Осолени лимони

Солените лимони са идеалната подправка за всякакви южноафрикански ястия: агнешки яхнии, кус-кус, рибни ястия и гъсти зеленчукови сосове, подобни на яхния. Можете просто да ги смесите с екстра върджин зехтин, да добавите кориандър, прясно смлян черен пипер и да подправите с булгур или ориз.Само една от основните и най-вкусни подправки на мароканската кухня - солените лимони - трябва да се приготви предварително, защото тя е трудно да се купи от нас. Като подправка е подходяща само кората. Понякога, в зависимост от рецептата за осолени лимони, сокът може да се използва за обличане на салати. Но е добре за начало кората му да бъде добре изплакната от солта или изобщо да не се осолява ястието.

Има два основни начина за приготвяне на осолени лимони: във физиологичен разтвор и в растително масло. Първият начин е дълъг - лимоните трябва да се осоляват за около месец; вторият е по-бърз, лимоните са готови за 4-5 дни.

Консервирани лимони

Съставки:

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за лечение на различни проблеми от древни времена. Лимонът съдържа ...

·        3 лимона;

·        ¼ чаша морска сол;

·        6-8 стръка мащерка;

·        3 скилидки чесън.

Приготвяне:

Детокс с лимони – ето как се прави

Aко търсите бърз начин за избавяне от излишните килограми, детоксът с лимони е точно за вас. Това всъщност е строга диета, изключваща к...

·        Лимоните се потапят във вряща вода на среден огън за не повече от една минута. След това се охлаждат плодовете.

·        Отрежете горната част на всеки лимон, но не и средата на цитруса. Поставете клонче мащерка и една чаена лъжичка морска сол в секцията с плодове.

·        На дъното на буркана изсипете щипка сол, след което поставете на същото място мащерката и счуканите скилидки чесън. Сложете лимоните вътре и поръсете всеки лимон със сол, мащерка и чесън. Следователно бурканът трябва да се напълни с лимонов сок.

·        Покрива се  буркана с бланширания капак и се оставят лимоните да се консервират за един месец. От време на време разклащайте съдържанието им.

·        Красотата на тази рецепта е, че почти всяка добавка може да бъде съчетана с основните съставки тук. След това лимоните могат да се добавят като съставка към всяко ястие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com