Топ 4 на призрачните градове в България – ще Ви побият тръпки

21281
Топ 4 на призрачните градове в България – ще Ви побият тръпки
Снимка: Getty Images/Guliver

За жалост в страната ни гледката на рушащи се сгради, приличащи на декор на филм на ужасите,  не е изключение – пустеещи къщи със схлупени покриви по селата, училища с тъжно търкулнали се върху продънения под черни дъски, детски градини с части от кукли, страховито разпилени по зловещо изглеждащите стаи, в които някога е звучал детски смях, разпадащи се фабрики и заводи, в които някога е туптяло сърцето на страната – икономиката. Има обаче призрачни градове у нас, от които не просто лъха тъга, носталгия, спомени, потъпкани мечти или просто изоставено минало, на което сме обърнали гръб, не просто градове с рушащи се сгради, а призрачни градове в България, от които ще ви побият тръпки. Не гасете лампите, ако сте сами вкъщи, и се пригответе за виртуално пътуване до най-страховитите кътчета на страната ни – призрачните градове в България.

Призрачните градове в България – топ 4

1. Белене и изоставените надежди за втора АЕЦ

Белене е град с печална слава, дължаща се на изградения там по време на комунистическия режим лагер, ужасяващи следи от случилото се там, мръсни спомени и рушащи се сгради, разказващи страховити истории, но сякаш това не е достатъчно, а изниква и нов призрачен квартал, който също отрежда място на Белене в топ 4 на призрачните градове в България. Недостроеният квартал ЖК „Димум“ – призрачният град Белене, който никога не е почувствал стъпките на хората в домовете им. Десетки блокове, които е трябвало да се превърнат в дом за работниците в строящата се в края на социализма АЕЦ, стоят като призрачни демони – сиви и мрачни, пустеещи и рушащи се, а местните се страхуват, че са обитавани от „неканени гости“. Дали населението на Белене визира самонастанили се бездомни или духове не става ясно, но самата гледка на цели недостроени квартали и страховитият вид на рушащите се сгради са напълно достатъчни, за да се превърне мястото в едно от тези, които не бихте искали да посещавате, а Белене в един от призрачните градове в България.

Вижте как изглежда днес призрачният град Припят (СНИМКИ)

2. Варна и ветеринарната лечебница на ужасите

Макар самата Варна да е далеч от прозвището „призрачен град“ във Варненско може да се натъкнете на място, което изглежда като декор на филм на ужасите – стара ветеринарна лечебница, която не функционира много отдавна, но в която все още се търкалят скалпели и оборудване от някогашната дейност. Най-зловещи са експонатите, онагледяващи мутации при животните, които със сигурност ще накарат кръвта ви да замръзне, дори да имате представа, че са там и какво представляват.

3. Силистра и изоставената болница, пълна със страховити тайни

В централната част на Силистра, в сърцето на града една мрачна сграда крие своите тайни и страшни истории – изоставена болница, за която се разказват зловещи истории за деца-призраци, бродещи из коридорите, и за трима починали при странни обстоятелства бездомни, открити именно в пустите стаи на тази болница. Прокоба, страшна тайна или нещо друго се крие зад рушащите се стени на изоставената болница? Не знаем. Но тя нарежда Силистра в топ 4 на призрачните градове в България.

Този призрачен град в Кипър е забранен за посетители (СНИМКИ)

4. Призрачният град край Царево

Курортите ни не са пощадени от попадането им в класацията топ 4 на призрачните градове в България. Комплекс до Царево с размерите на малък град се превръща в поредното призрачно място на територията на България, тъй като е недовършен и недостроен. Десетки блокове пустеят, а гледката на сивия груб бетон и рушащи се фасади е зловеща и плашеща. Тук страховита история от миналото няма, има имоти, закупени на зелено и излъгани собственици, но това не прави сградите, които може да откриете в призрачния град край Царево по-приятни за гледане.

Призрачни градове има не само в България, но и в почти всяка държава в Европа и по света. Част от тези градове са напуснати заради авария, като тази в Чернобил, други са обезлюдени поради война, заразна болест или бедствие, но общото между всички призрачни градове са зловещата тишина, призрачният вид, погубените мечти и страшните истории и тайни, скрити зад стените на рушащите се сградите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com