Топ 5 начина да се мотивирате да работите

3446
Топ 5 начина да се мотивирате да работите
Снимка: iStock

Понякога дори тези, които наистина обичат работата си, могат да изпитат липса на мотивация. Особено трудно е да се мотивирате, когато правите нещо, което не ви е любимо занимание. В такива случаи могат да бъдат полезни някои проверени мотивационни техники и трикове. Експерти събраха няколко такива техники в следващите редове.

Мотивацията може да бъде външна и вътрешна. Външното се свързва с получаване на награда или избягване на наказание, докато вътрешната възниква, когато самото действие носи удоволствие. Вътрешната мотивация обикновено е по-силна. За да я активирате, намерете аспекти от работата си, които ви носят радост.

Десет фактора, които убиват мотивацията за работа

Разбирането как работата ви помага на другите също може да увеличи мотивацията. Ако не е възможно да видите конкретните хора, на които помагате, опитайте да прочетете отзиви за вашия продукт или услуга, за да разберете по-добре стойността им.

Ясните и конкретни цели могат значително да повишат вашата мотивация. Конкретни цели, като увеличаване на продажбите или установяване на редовна рутинна тренировка, са по-добри за мотивиране на хората. Целите също трябва да бъдат краткосрочни, за да се поддържа мотивацията през целия процес на постигане.

Външните стимули могат да бъдат полезни, особено когато представляват нещо, което наистина желаете. Планирайте награди, като ваканции или закупуване на нещо, което искате, но избягвайте награди, които могат да отменят вашите постижения.

Мотивацията ни за работа след празниците

Избягването на финансова загуба е мощен мотиватор. Поставете си правило, че ако не успеете да изпълните задача, ще направите малко дарение за благотворителност. Това създава допълнителен стимул за изпълнение на задачите.

Човешката нужда от социална връзка прави съвместната работа по-мотивираща. Участието в екипни проекти не само обогатява социалния опит, но и повишава желанието човек да си върши работата по-добре, което от своя страна повишава мотивацията.

Няма как да очаквате да постигнете някакви грандиозни успехи, ако не сте мотивирани за това. Преценете кое работи най-добре за вас и дерзайте!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com