Топ 5 проблема, за които трябва да отидете не на козметик, а на пластичен хирург

1014
Топ 5 проблема, за които трябва да отидете не на козметик, а на пластичен хирург
Снимка: iStock

Не всеки е готов да легне под ножа в името на красотата, но инжекциите и устройствата не изглеждат толкова страшни. Но, уви, те не винаги могат да дадат добър ефект.

От страх от операция, от желание да спестят пари, мнозина предпочитат да се обърнат към специалисти, които боравят със спринцовка, а не със скалпел.

Съгласете се, много е изкушаващо да се подложите на курс на инжекции и да получите резултати, подобни на пластичната хирургия. Но дали това наистина е възможно?

Козметиката наистина се развива с космически темпове и е в състояние да реши проблеми, които само пластичните хирурзи можеха да направят преди двадесет години.

Въпреки това, не трябва да се вярва на всички обещания на козметиците. Има редица процедури, които е най-добре да се извършват от пластичен хирург.

Турция стана Мека на пластичните операции - ето колко струва увеличаването на бюста там

Промяна на формата на носа

Може да обещаят да направят носа ви по-малък, да стеснят върха или да ви кажат колко невероятно красив ще бъде, но знайте: всичко това са приказки. Козметичните процедури не могат радикално да променят формата на носа. Нехирургичната ринопластика може дори да навреди, ако козметикът използва дипроспан.

Втора точка: някои козметици обещават да повдигнат върха на носа и да го направят по-чип. Ефект наистина може да има, но той е много краткотраен, понякога сравним с рехабилитационния период, дори няма да имате време да забележите промените.

Наднормено тегло

Козметицуте използват липолитични инжекции за намаляване на обема на подкожната мазнина. С тяхна помощ можете да премахнете излишните мастни натрупвания, но само ако са малко - например над коленете, на корема, бричовете. Може да имате нужда от много инжекции, броят им отива в десетки, но не винаги ще има полза.

Първата в света пластична операция (СНИМКИ,18+)

Фейслифт

За лифтинг хората най-често отиват при козметик. Това е по-евтино и по-малко травматично. За тази цел се използва нишков лифтинг - когато тъканта буквално се стяга чрез въвеждане на конци под кожата. Въпреки това, уви, процедурата няма да осигури дългосрочен ефект, а само рехабилитационният период ще продължи около месец. По този начин проблемът не може да бъде решен радикално.

Кръговият лифтинг на лицето, извършен от пластичните хирурзи, дава по-дълготраен и изразителен ефект. Така при пациентите дълбоките бръчки се изравняват, кожата изглежда тонизирана и млада, изчезват признаците на птоза (гравитационно увисване на кожата).

Уголемяване на бюста и дупето

Обемите, прилагани от хирурзи и козметолози, не са сравними. Например при уголемяване на задните части това са 500-600 мл собствена мазнина. Представете си колко би струвало подобно количество хиалуронов филър.

Повдигане на клепачите

Козметиците извършват нехирургична блефаропластика с лазер или същите нишки. Обещава се ефектът да продължи година и половина до две.За сравнение: резултатите от работата на пластичния хирург продължават 7-8 години, а периодът на рехабилитация е доста сравним по продължителност.

Между другото

Има и положителни аспекти на „пластичната хирургия без операция“. Например, контурите на носа могат да бъдат леко подобрени чрез инжектиране на филъри. Това също е добър начин да се подготвите психологически за операция, ако не можете да вземете решение за нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...