Този цвят на косата е най-добър за дамите след 40

23204
Този цвят на косата е най-добър за дамите след 40
Снимка: iStock/Guliver

Казват, че да остаряваш е привилегия, с която не всеки е благословен. Натрупването на години обаче далеч не означава да не се грижиш за визията си и да не положиш усилия да изглеждаш по-млада от годините си.

Промените, които настъпват след 40-годишна възраст по отношение на тонуса на фигурата, килограмите, еластичността и свежестта на кожата, понижават значително самочувствието  на дамите. С внимателна и прецизно подбрана грижа и процедури обаче дамите могат да изтрият цяло десетилетие от годините си.

За да младеете дори с разгара на средната възраст или в залеза на дните, важно е да изберете правилно както аутфита и стила си като цяло, така и грима. Същото важи и за прическата, при която освен на формата следва да обърнете внимание и на цвета, намирайки се в 40-те си години. Кой цвят на косата е подходящ за дамите след 40 години и защо?

Цвят на косата за дамите след 40

Колкото повече години натрупвате, толкова повече следва да внимавате с нюансите на грима и косата си. Опитните коафьори и стилисти препоръчват косата да се изсветлява с увеличаване на възрастта и да се избягват тъмните тонове и нюанси и особено черният цвят за косата, който доказано състарява. Кой тогава е подходящият за вас, ако прехвърляте 40-те си години?

Светлите нюанси привличат светлината към лицето, не го обрамчват в строги рамки и като цяло го подмладяват. Важно е обаче да изберете и правилния светъл нюанс. Косъмът след една определена възраст и особено в периода на менопауза изтънява и губи от плътността и блясъка си. Ако се спрете на бяло русо, то това допълнително ще подчертае недостатъка на косата ви. Жълтеникавите нюанси изглеждат кичозно и евтино, а сивите са неподходящи, когато сте в 40-те.

Добър избор за цвят на косата след 40 години е тъмното русо. Ще ви подхождат и пепелявото или светло кестенявото, като кестенявите нюанси няма да ви направят бледа за разлика от тези в бяло русо. Посъветвайте се със специалист и изберете точното русо или кестеняво, за да освежите тена си, да подчертаете очите и да върнете календара назад, изтривайки години.

Русите тонове прикриват идеално побелели корени или коси, при тях не си личи особено, ако боята пада или надничат от гривата ви нови бели косми. Нещо повече – ако преди ви е било трудно и почти невъзможно да постигнете желания рус цвят, тъй като сте по природа с естествено тъмна коса, сега, когато тя побелява, русите нюанси ще се окажат  в пъти по-лесни за постигане. Сега е моментът да им се насладите така, както винаги сте желали.

Ако имате къса коса, с тези 5 вечерни прически ще изглеждате зашеметяващо

Модерен цвят на косата за дамите след 40 – тенденции за 2023 година

Държите на модата? Искате промяна, нов цвят, но е важно за вас да ни подхожда идеално и да не е олд стайл? Доверете се на модните тенденции сред оцветяването на косите за 2023 година. Сред предпочитаните и препоръчвани цветове, които не само са модерни, но и ви подмладяват са:

  • Топли и сочни нюанси, които ласкаят по-възрастните дами.
  • Медени или карамелени нюанси не само правят комплимент на стареещата кожа, визуално подмладявайки я, но са на гребена на модната вълна.
  • Тъмно русия цвят е идеален за всеки подтон на кожата ви и всяка ситуация.
  • Капучино, но не за пиете, а върху косата ви е друго топ предложение за дамите, навлизащи в своята средна възраст.
  • Патладжан – цвят, който издава бунтарките и съживява кожата при по-възрастните дами.
  • Кичури – с тях ще се нуждаете от по-редки посещения при фризьора,  а преливането на нюанси и истинско произведение на изкуството.
  • Натурално русо с кичури в по-тъмни нюанси.  

Чудите се кой цвят да изберете сред морето от нюанси? Попитайте фризьора си. Той ще даде най-точен отговор на въпросите в тази игра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com