Триест – градът с последния в Европа отделен плаж за мъже и жени

17054
Триест – градът с последния в Европа отделен плаж за мъже и жени
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете вдясно, жените вляво – това са условията, с които туристите трябва да се съобразят, ако искат да почиват на плажа Педочин в адриатическия град Триест. Той е последният в Европа, в който двата пола остават строго разделени под слънцето, пише Fakulteti.mk.

Плажът е устроен през 1903 г., когато територията е била част от Австро-Унгария. Първоначално двата пола са били разделени от ограда, а по-късно – от зид. Той е премахнат през 1959 г., но само за да бъде създадено допълнително пространство за представителките на нежния пол, след което е издигнат отново.

ЕС и Западните Балкани договориха проекти за 500 млн. евро

Евросъюзът и Западните Балкани договориха на вчерашната си среща в Триест 7 нови проекта на обща стойност 500 милиона евро, предаде ДПА...

Плажът осигурява бягство от обществото. На него и 80-годишни жени могат да носят бикини или да се разхождат спокойно без горнището на банския си. Мъжете, от друга страна, ценят плажа, защото им дава свобода и време, прекарано без своите половинки, отбелязва още "Фокус".

Плажът е отворен през цялата година, а през лятото привлича около три хиляди души. Разположен е в близост до центъра на града, а цената на билетите за автобусите за него е само едно евро.

Разделението на плажа се премахва само веднъж годишно, когато се провежда лятно парти с напитки и танци. За това свидетелства и документалният филм, заснет за този плаж, който бе показан на фестивала в Кан през 2016 г.

Снимка: Архив

Кои са най-чистите плажове по родното Черноморие

Лято е. Всички стягат куфарите за морския бряг, представяйки си прекрасни плажове и красиво море. Често обаче, стигайки на мястото за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com