Трикове, които ще ви помогнат да вземете дори най-трудното решение

2090
Трикове, които ще ви помогнат да вземете дори най-трудното решение
Снимка: iStock/Guliver

От време на време всички заставаме на кръстопът, когато е нужно да вземем някакво решение, но не можем да разберем кой е правилният ход. Тогава трябва да следвате прости трикове, които значително улесняват задачата.

Вземете решение в правилното настроение

Много е важно да имате добро или стабилно задоволително настроение. Когато бързаме или нервничим, на нокти сме, тогава всичко това действа зле на интелектуалната ни продуктивност. А това от своя страна означава, че може да пропуснете нещо. Преди да направите избор и важна стъпка в живота, не забравяйте да се успокоите, да се отпуснете, да си починете. Ако не може така и трябва да вземете решение спонтанно тук и сега, прочетете за допълнителни препоръки.

Как хормонът на глада влияе на вземането на решения

Претеглете всички плюсове и минуси

И така, трябва да направите избор, но се опасявате, че ще сгрешите. В този случай трябва да запишете всички възможни решения, за да ги обмислите правилно. Например, изправени сте пред трудно решение– да кажете на шефа си за грешката на колега или не.

Просто пишете: „Кажи“ и „замълчи“. След това трябва да запишете всички възможни ползите и недостатъците на всяко решение, но само възможно най-внимателно. Преценете всичко написано и вземете решение според това колко негативни могат да бъдат последствията и колко ярки могат да бъдат перспективите.

10 начина, по които успешните хора вземат интелигентни решения

Интуицията

Ако изобщо няма време, ръководете се от интуицията. Често имаме нужда да вземем решение за секунда. Шестото чувство в такава ситуация е най-важното, защото то е съвкупността от нашата мъдрост и предчувствие. Да, на пръв поглед решението може да се окаже грешно, но това не е причина да смятаме, че това наистина е така. Ако се доверите на интуицията си в такъв момент, защото логиката просто няма да работи, знайте, че непосредствените последствия може да не отразяват същността на дългосрочните промени в живота заради този избор.

Вземете решение сутринта

Енергията ни е най-силна сутрин. Ако се притеснявате за нещо и знаете, че трябва да вземете изключително важно решение, променящо живота ви, не забравяйте да изчакате до сутринта. Не е нужно да правите това вечер, защото чакрите ви не работят добре вечер, защото сте изморени. Сутрин бързата ни памет се изчиства, а това предполага, че ставаме по-обективни, защото мислим за всичко няколко пъти по-бързо и по-добре.

Как да взимаме правилните решения

Помоли за помощ

Ако имате човек, на когото имате пълно доверие, не забравяйте да се свържете с него за помощ. Обяснете му положението и го помолете за съвет. Основното нещо е да не се съмнявате, че човекът, когото молите за съвет, е мъдър и желае само най-доброто за вас.

Доверете се на съдбата

Ако имате няколко възможности за това какво можете да направите и всеки от тях е достатъчно добър, можете напълно да се доверите на съдбата, като направите избор въз основа на случайността. Например, можете да използвате генератор на произволни числа или ако има само две решения, можете да погледнете цифровия часовник. Първо решете кое от решенията ще отговаря на четни числа и кое на нечетни. След това погледнете последното число на часовника, показващо минутите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com