Трикове за свежа кожа на лицето през цялото време

2920
Трикове за свежа кожа на лицето през цялото време
Снимка: Freepik.com

Грижата за кожата на лицето и съхраняването на здравето и младостта ѝ се е превърнала в религия за дамите независимо от възрастта им. Когато говорим за свежа кожа на лицето, липсата на бръчки, несъвършенства, петна, тъмни кръгове и други видими белези на времето, проблемите и замърсената среда съвсем не е гаранция, че кожата ще изглежда свежа. Сиянието, което кожата излъчва, не може да бъде заменено с просто гладка и лишена от несъвършенства кожа. И докато за всеки проблем и тип кожа има стотици, дори хиляди козметични благинки, които обещават впечатляващи резултати, то сякаш за свежа кожа на лицето не се говори особено много. Умора, стрес, прекаляване със слънчевите милувки, вредни навици, градска среда, недоспиване – всички те отнемат от свежестта на лицето ви и го превръщат в сивкаво изражение, което не ви гледа особено доволно и привлекателно в огледалото. Решение има и за този проблем, което е по-лесно, отколкото очаквате. За свежа кожа на лицето спазвайте тези наши съвети.

Трикове за свежа кожа на лицето

1. Почистване

Няма как кожата да сияе, ако не е почистена. Под почистване визираме не ежедневното измиване, а дълбокото ексфолиране, почистването на порите и премахването на втъканите в кожата следи от замърсяване. Почиствайте сутрин и вечер като рутинна грижа, а всяка седмица – дълбоко и при възможност при специалист. Така ще се радвате на свежа кожа на лицето през цялото време.

Напукана кожа през зимата? Тези 3 средства лекуват и успокояват кожата бързо

2. Хидратация

Водата е онази магия, която кара кожата да сияе и ѝ придава блясък. Хидратирайте всеки ден, като не следва да се ограничавате само скремове, масла, серуми, но обърнете внимание и на хидратацията отвътре. Ако тялото ви е жадно, ако страдате от липса на вода, то кремът няма да направи кожата блестяща. Здравословният начин на живот, който означава адекватен прием на течности, адекватно меню и системна грижа за здравето и фигурата чрез спорт, ще направят кожата блестяща отвътре. Свежестта и румените бузки след тичане сред природата не могат да бъдат заменени и с най-скъпия руж.

3. Антиоксиданти

Потърсете серуми, които съдържат антиоксиданти в значими количества. Или се снабдете със серум с витамин С. Тези съставки предпазват кожата от вредното въздействие на свободните радикали, помагат регенерацията и производството на колаген и протеин, а самият витамин С насърчава клетъчния обмен и озарява кожата, като помага за уеднаквяване на тена ѝ.

Искате сияйна кожа? Ето как да я постигнете с пресни сокове

4. Маскирай

Тук не говорим за маските за лице, макар да са полезни и да ги препоръчваме горещо, съобразени с типа, сезона и нуждите на кожата ви, а за заличаването на следите от умора, недоспиване и липса на свежест с продукт, създаден от козметичния бранш специално за целта – хайлайтър. Този чуден продукт, нанесен подходящо, професионално и умело, придава блясък на лицето там, където е нужно, там, където то би стояло по-бляскаво, ако се намирахте в най-добрата си форма, възраст и здравословно състояние. Когато го използвате правилно и имате опит и умения, този продукт не стои натрапчиво, не изглежда фалшиво, а когато е качествен и не си личи – онова, което всички виждат е озаряване, свежа кожа на лицето, блясък и светлина, която сякаш струи отвътре.  Горещо препоръчваме да се снабдите с този продукт и да се консултирате в магазина как точно се използва. Може да потренирате и с клипове онлайн, за да придобиете опит. Скоро ще се уверите, че озаряващите продукти за лице с право са хит в съвременната козметология и сред предлагащите се на пазара, а ефектът от тях е сравним с еликсир за младост, дълъг качествен сън и съвършена красота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com