Искате сияйна кожа? Ето как да я постигнете с пресни сокове

4974
Искате сияйна кожа? Ето как да я постигнете с пресни сокове
Снимка: iStock

Когато става въпрос за грижа за кожата, може би си мислите, че скъпите козметични продукти ще направят кожата ви блестяща. Знаете ли обаче, че освен фабрично произведените овлажнители и киселини, натуралните плодови и зеленчукови сокове могат да направят кожата ви здрава? Ето кои са те, как да си ги приготвите и защо да ги консумирате: 

1) Сок от спанак

Спанакът е чудесен източник на витамини А и С, а и е известен с положителното си въздействие върху кожата. Редовната консумация на чаша сок от спанак може да ви помогне да контролирате стареенето на кожата си и да намалите бръчките, подпухналостта и тъмните кръгове. 

2) Сок от алое вера

Алое вера е сукулентно растение, което от дълго време се смята за благодат в областта на медицината, особено в грижата за кожата. Противовъзпалителните му свойства правят алое вера чудесен природен продукт за лечение на кожни заболявания и подобряване на външния вид на кожата. Той може да намали дефектите на кожата ви и да ѝ придаде целодневен блясък.

Направете си най-доброто зелено смути! Ето как!

3) Сок от краставица

Краставицата е чудесен помощник, когато става въпрос за здрава и сияйна кожа. Тя е богата на различни витамини като витамин В, К и В-6, а също така съдържа кафеена киселина и аскорбинова киселина, които помагат за запазването на водата в кожата и я поддържат хидратирана. 

4) Лимонов сок

Кой не обича освежаваща чаша лимонов сок? Лимонът е невероятно почистващо средство и се използва широко заради хидратиращите си свойства. Той е изключително богат на витамин С и помага на организма да произвежда повече колаген, който от своя страна поддържа кожата здрава и подмладена. 

5) Сок от ябълки

Ябълката е известна с това, че подобрява състоянието на кожата и забавя стареенето ѝ, като намалява бръчките. Освен че държи лекаря настрана, плодът може да подобри еластичността на кожата ви и да я направи стегната. В ябълката има известно количество витамин С и антиоксиданти, които спомагат за подобряване на структурата на кожата ви и ѝ придават фин блясък. 

Каква е разликата между смути и фреш + техните ползи?

6) Доматен сок

Доматът, вярвате или не, съдържа нещо, наречено ликопен, което е яркочервен каротин, обикновено срещан в червените плодове и зеленчуци, който предпазва кожата от увреждане от ултравиолетовите лъчи. Съдържа и бета-каротин и заедно с ликопена доматите могат да предпазят кожата ви от слънчево изгаряне, пигментация и фотостареене, които обикновено се причиняват от вредните UV лъчи. 

7) Сок от червено цвекло

Червеното цвекло е зеленчук, който мнозина ненавиждат, въпреки че ако се консумира ежедневно, независимо дали става дума за ядене или пиене, може да предпази клетките на кожата ви от оксидативно увреждане.

8) Сок от портокал

Подобно на лимоновия сок, портокаловият сок е чудесен плодов сок, който трябва да пиете, ако искате здрава и сияйна кожа. Портокалът е като всеки друг цитрусов плод и е богат на витамин С или аскорбинова киселина. Ежедневното пиене на портокалов сок също така намалява вероятността да имате сърдечносъдови проблеми.

Смутита за красота и лекота - рецепти!

9) Сок от банани

Бананите са чудесен източник на витамини Е и С, които са полезни за кожата. Тези витамини са отговорни за възстановяването, хидратирането и заздравяването на кожата. Така че, ако имате чувството, че напоследък кожата ви е суха, опитайте да сложите няколко пресни банана заедно с малко вода и захар в сокоизстисквачката си и консумирайте ежедневно чаша здравословен бананов сок. 

10) Гроздов сок

Ежедневната консумация на гроздов сок може да бъде изключително полезна за кожата ви. Гроздето е богато на антиоксиданти и витамин С. Те забавят процеса на стареене на кожата и допринасят за постигането на здрава и сияйна кожа.

11) Сок от нар

Друг плод, който може да предотврати стареенето на кожата ви, е нарът. Ежедневната консумация на сок от нар може да помогне за обновяване на кожните клетки и да поддържа кожата ви хидратирана. Нарът също така съдържа пуникова киселина и омега-три мастни киселини, които помагат на кожата да запази влагата си за по-дълъг период от време. 

12) Сок от моркови

Сокът от моркови е чудесен източник на каротеноиди - форма на витамин А, който е изключително полезен за кожата. Той съдържа също така антиоксиданти и флавоноиди, които могат да подобрят имунната ви система. Морковът е един от най-здравословните зеленчуци.

Най-полезното смути на планетата

13) Сок от грейпфрут

Чудесен заместител на всички скъпи серуми с витамин С. Нанасянето на лимони върху кожата локално може да не е добра идея, но соковете, богати на витамини, ще решат всички проблеми, които може да имате с кожата. 

14) Сок от целина

Целината е чудесен източник на витамин К, но хората, които трябва да следят за приема на натрий, трябва да избягват тази напитка. Заради противовъзпалителните си качества целината е чудесен избор за хората, които се борят с акнето. Започнете деня си с чаша прясно изцеден сок от целина и кожата ви ще ви благодари.

15) Сок от манго

Не на последно място сокът от манго също е един от най-добрите плодови сокове за постигане на здрава и сияйна кожа. Мангото е богато на витамини А, С и Е, които допринасят за по-доброто състояние на кожата. Царят на плодовете съдържа и различни съставки, които могат да лекуват рани и да направят кожата гладка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com