Тровят ни с яйца-менте в ресторантите

26499
Тровят ни с яйца-менте в ресторантите

Продукт, който само прилича на верено яйце, вече се сервира в салатите в ресторанти у нас, съобщи БНТ. Жителка на София подала сигнал, че се почувстала зле, след като консумирала салата с този продукт в един от ресторантите в София.


Конфискуваха стоки-менте за 42 000 лв.

Стоки-менте на обща стойност около 42 000 лв. са иззели варненски полицаи при спецакция в курорта „Св. Константин и Елена” ...

Продуктът е в опаковка и прилича на топено сирене, продава се в една от големите вериги магазини у нас и е дело на японците. Произвежда се в големи фабрики и има клип, който показва процеса на производство. До колко той е реален, никой не може да гарантира.

По видеото личи, че продуктът наистина се прави от варени яйца. Машини разделят белтъците от жълтъците и след това минават пред допълнителна обработка, за да издържат дълго и се смесван в крайния продукт с името "Long egg". Остава въпросът колко консерванти се слагат в "дългото яйце", така че да има време то да стигне от Япония до нас, от магазините в рестораните и след това в чинията ни.

РАЗЛИКАТА и това, по което може да познаете фалшивия продукт е, че жълтъкът не се отделя от белтъка, както при нормалното варено яйце.

Оцветените бонбони - пълни с вредни вещества

Концентрация на най-много опасни Е-та в храните има в оцветените бонбони и сладоледи, както и тортите със снимка. Прекалената им конс...

БАБХ са изказали благодарности за сигнала, но все още няма отговор. Предстои да се разбере по какъв ред ще се следи и ще се споменава ли в менютата, че яйцата в салатите всъщност са менте.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...