Уникални ястия от пилешко и кокоше месо

10531
Уникални ястия от пилешко и кокоше месо
Снимка: iStock

Това са ястия от световната кухня, чиито рецепти може лесно да се намерят в интернет без проблеми – при това повечето от тях дори във видео-варианти, което още повече улеснява приготвянето им.

1. Индийска салата. Изискана и вкусна салата може да се получи със следните съставки: варено (печено) пилешко или кокоше месо, свежи листа от маруля, листа от мента, авокадо. За да добавите пикантност към ястието, трябва да сложите в него червен лук и зърна кимион.

Най-вкусните пилешки кюфтенца, които сте приготвяли

Продукти: 3 бр. големи пилешки гърди 2 яйца 70 гр. майонеза или гъста сметана 40 гр. брашно 150 гр. сирене връзка копър Опитате ...

2. Супа „Том Ям“. Тази популярна тайландска пилешка супа ще се хареса на всички без изключение. Нейният оригинален пикантен вкус е трудно да се сбърка с друго ястие. Това е повече домашно, отколкото ресторантско блюдо, затова може да се сготви в собствената кухня без никакви проблеми.

3. Супа „чихиртма“. Тази богато наситена грузинска супа се готви на основата на обикновен пилешки бульон, в който се добавят съставки по избор. Истински засищащо и вкусно ястие, при това лесно и просто за приготвяне.

4. Хрупкави пилешки панирани хапки. Едно бързо, леко и вкусно ястие, което може чудесно да послужи за междинна закуска между основните хранения. Тези хапки можете да ги вземете със себе си на пикник, разходка и да ги споделите с приятели. Съчетават се добре с всякакви сосове: къри, млечен, за барбекю.

5. Бутер-рулца. Такова предястие с пилешки пълнеж може да украси всяка празнична маса. Тези рулца могат да се вземат и като закуска за пикник. Начинът на приготвяне е доста прост, а вкусът на ястието е достоен за всячески похвали.

6. Испанска юфка с колбаси и пилешко. Това ястие се приготвя лесно. Обилната и пикантна юфка с добавка на лют сос е истински кулинарен шедьовър за ценителите на по-лютивите блюда.

Тайната съставка за най-вкусните пилешки крилца

Нужни продукти: 1 кг пилешки крилца 1,2 литра Кока-Кола 4 бр. дафинов лист 6 зърна зелен пипер 1 карамфил 1 супена лъжица зехтин ...

7. Киноа със зеленчуци и пиле. Модните зърнени храни са популярна гарнитура напоследък. За да не е суха и постна кашата от киноа, можете да добавите зеленчуци и пилешко месо. Хармоничната комбинация от продукти прави тази рецепта изключително вкусна.

8. Пиле на скара. Добавете пикантна марината на основата на джинджифил и мед към популярното гриловано пиле - и ще получите истинска кулинарна наслада. Уникалният вкус на това съчетание ще бъде оценен от всички, които присъстват на вашата трапеза.

9. Пилешки медальони със спанак. Това ястие е чудесна комбинация от здравословна храна и вкус. Подправките ще добавят необичайни нотки към пилешкото филе. Кулинарната рецепта е оригинална и безпроблемна.

10. Пиле във фъстъчен сос. За да накарате обичайните си любими ястия да впечатлят по нов начин, просто експериментирайте, като добавите марината или сосове към тях. Пилето във фъстъчен сос се съчетава с пресни билки, както и с всякакви печени зеленчуци.

11. Пшенична питка с пилешко. Това мексиканско ястие е обичано от мнозина заради изискания си вкус и хранителни свойства. Пшеничната тортиля с пиле може да се сервира като самостоятелно ястие (ордьовър) или като добавка към прочутата мексиканска салата от червен боб. Във всички случаи, независимо в какви варианти е сервирана, пилешката тортиля ще се окаже невероятно вкусна, сочна и много засищаща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com