Успешен начин да използваме отровата като лекарство

10965
Успешен начин да използваме отровата като лекарство
Снимка: Hans Benn / Pixabay

Алтернативната медицина широко използва билкови отрови, те са особено популярни сред пациентите, диагностицирани с рак. Безопасността и вредата от народните методи бяха оценени от токсиколога Михаил Кутушов.

Хората са използвали отровите още в древността: с тяхна помощ те не само елиминирали съперниците и враговете си, мумифицирали мъртвите, но и се опитвали да излекуват безнадеждно болни  пациенти. Алтернативната медицина широко използва билковите отрови.  Смъртоносните вещества са особено популярни сред пациентите, диагностицирани с рак. Списъкът на обикновените отвари включва тинктури на основата на аконит, мухоморка, бучиниш. Безопасността и вредата от народните методи се изяснява от токсиколога и академик Михаил Кутушов.

Домашният сироп от тази билка лекува всяко възпаление

Живовлекът може да помогне при редица възпаления и има страхотни аналгетични и отхрачващи свойства, като също така помага и при възпале...

Отровите са вещества, които могат да причинят както интоксикация, така и алергични реакции и да доведат до смърт. Но смъртоносният агент може да служи и като лекарство, всичко зависи от степента му на въздействие върху човешкото тяло.

„Лечението с отрови е препоръчително, но трябва да знаете много задълбочено как да се лекувате, за да не постигнете отрицателен резултат или дори да умрете в случай на предозиране “, казва токсикологът Кутушов.

Ако пациентът все пак реши да се подложи на лечение със смъртоносно вещество, той трябва стриктно да спазва препоръките на лекарите.

„Отровите трябва да се използват изключително предпазливо, след консултация със сертифицирани специалисти, които имат познания в областта на билковата медицина. Наложително е да се вземат предвид дозировките, които зависят от пола, възрастта и общото състояние на лицето “,  уточнява експертът.

Освен това, един последовател на тибетското медицинско училище отбелязва, че отровите могат да бъдат полезни само, ако се спазват ясни препоръки.

Лечителят Борис Николов ни остави тайна рецепта, която използваше бай Тошо

Един от изявените народни лечители е Борис Николов, който навремето споделял своите рецепти единствено с Тодор Живков. Преди да почине,...

Важни фактори, които влияят върху лечебния характер на билковите отрови:

·         отчитат се времето на събиране на отровните билки и гъби, фазите на луната и циркадните цикли (циклични колебания в интензивността на биологичните процеси);

·         методи за сушене на растителните материали;

·         методи за приготвяне на лекарствен продукт;

·         дозировка;

Това е най-полезната билка и расте навсякъде около нас!

Пълна с лечебни свойства, ние често пренебрегваме копривата, защото ни е страх от нейното жилене, от което сме си патили неведнъж. ...

·         последователност на приложение.

Авторът на научнопопулярни книги препоръчва възможно най-често да се свързвате с професионални лекари, но при лечение на хронични патологии трябва да се обмислят възможностите за алтернативна медицина, като се спазват всички мерки за безопасност при използване на смъртоносни отрови. В никакъв случай не трябва да се допуска стартиране на лечение без лекарско предписание, тъй като лесно може да се допусне фатална грешка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com