Варна от днес е домакин на регатата Tall Ships 2014

41992
Варна от днес е домакин на регатата Tall Ships 2014

Въпреки променливото време нищо няма да спре почитателите на корабите и морските състезания да посетят едно от най-дългоочакваните и престижни събития в морската ни столица. 

Международната регата Black Sea Tall Ships 2014 стартира от днес в морската столица. В церемонията по откриване ще участва министърът на транспорта Данаил Папазов. Надпреварата на ветроходите ще започне от пристанище „Варна“.

Огнян Георгиев ни отвежда „Отвъд Хоризонта“

Хоризонтът е границата между земята/водата/ и небето. Хоризонтът е там, където погледа ни достига своя предел. Отвъд него са неограниче...

Високите кораби ще са на котва в дните до 3 май. Варна ще бъде домакин на грандиозно събитие по вода за втори път. Tall Ships гостува за първи път в града през 2010 г., като се превърна в събитие на годината за града с над 200 000 посетители. Тази година се очаква още по-голям интерес към събитието, както и туристи от цялата страна и чужбина, информира Дарик.

По време на 4-дневното събитие в района на пристанище Варна ще бъде изградена фестивална зона, предлагаща на участниците и посетителите разнообразие от атракциони и развлечения като открита музикална сцена, на която ще се качат някои от най популярните български изпълнители. „Гвоздеят на програмата" в отделните вечери ще са група „Сигнал", Графа и спектакълът "Ритъм" на Андрей Баташов. Освен сцена, в района на порта ще бъдат изградени още екстремна спортна зона, детски съоръжения и разнообразни кътчета за храни и напитки.

Тази година за първи път в историята си Tall Ships ще се състои изцяло в Черно море. Регатата ще се проведе от 3 до 27 май в акваторията на Черно море. Маршрутът е Варна - Новоросийск - Сочи - Констанца.

Програма за днес:

Рали спринт "Варна 2014" започна!

Много автомобилни емоции ще има днес във Варна след дадения старт на провеждащото се издание на Рали спринт за тази година. Състезание...

12.30ч. – 18.00ч. – Културно-развлекателна програма–сцена на Пристанище Варна
12.30ч. – 16.00ч. – Демонстрация „Оптимист” и Гонки ЯЛ6 в района пред Пристанище Варна и залива пред Морска градина
13.00 ч. – Церемония по откриване на регатата – сцена на Пристанище Варна
17.00ч. – 18.00ч. – Официално откриване на регата ”Ветрила” и на Мобилна точка за културни контакти ”Мо То” – сцена на Пристанище Варна
20.00ч. – Концерт на Графа – сцена на Пристанище Варна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com