Вещи, които не пускаме в пералнята, а трябва

11547
Вещи, които не пускаме в пералнята, а трябва
Снимка: iStock/Guliver

Колко добре би било да ги изперете в пералня... А не го правите. Мислили ли сте за това? Вероятно "Не", но трябва да знаете тези изненадващи неща, които наистина се перат в пералня!

1. Маратонки

Обикновено се смята, че обувките не трябва да се перат в пералня, но това не е съвсем вярно. Можете спокойно да сложите маратонките си в барабана. Всичко, което трябва да направите, е да извадите или завържете добре връзките на обувките и да ги поставите в чанта (или увиете с кърпа). Настройте пералнята на по-деликатен режим.

2. Завеси за душ

Найлоновите завеси за душ се характеризират с това, че лесно могат да се утаят с всякакви мръсотии и бактерии. Измиването на ръка не е най-лесното нещо, но за щастие можете да поставите пердето в пералнята.

3. Подложка за йога

Подложката за йога често събира потта ни, така че трябва да бъде редовно освежена. Но знаете ли, че можете просто да я перете в пералнята? Само не забравяйте да не добавяте перилен препарат. Водата е достатъчна.

4. Малки килими

Имате ли малък килим в спалнята си, който бързо губи свежестта си? Или може би покривате плочките в банята с водоустойчив килим? Не е нужно да се притеснявате за състоянието им след пране в пералня. Просто обърнете внимание на режима на пране - най-добрият ще бъде деликатния.

5. Спортно оборудване

Можете да перете всички протектори за ръце, крака и ръкавици в пералната машина дори веднъж месечно. Нищо няма да им се случи.

6. Пазарски чанти за многократна употреба

10 мита за прането, които го съсипват

Много хора имат навика да обръщат панталоните наопаки, за да не загубят цвета си при пране. Има ли истина в това или това са по скоро м...

Повишената екологична осведоменост означава, че все повече използваме пазарски чанти за многократна употреба. Често експлоатирани, те се замърсяват много бързо. За щастие те могат да се перат в пералня...заедно с дрехите ви!

7. Легла за животни

Домашните ни любимци обичат да се цапат навън или, например докато ядат. Всичко това след това се прехвърля в техните леговища, които трябва редовно да се почистват. Струва си да знаете, че можете да ги перете в пералня. Съвсем сериозно!

8. Моп

Добра идея е да поддържате мопа чист след всяко почистване на пода. Не е нужно да го перете на ръка – пералня няма да го навреди.

5 лесни начина да почистим пералнята

Почистването на пералнята е също толкова необходимо, колкото и редовната поддръжка на други домакински уреди. В резултат на това пералн...

9. Ръкавици за фурна

Лесно е да се появи нежелана мръсотия по време на готвене. Най-често се озовава на плотове, печка и... ръкавиците за фурна. Това е друго нещо, което можете да перете в пералня с останалото си пране.

10. Малки играчки и плюшени животни

Грижата за чистотата на играчките на нашите деца е изключително важна, но не трябва да е проблематична. Повечето от тях могат да се перат в пералня. Това са предимно плюшени животни, но също така и по-малки пластмасови играчки.

Не забравяйте обаче винаги да следвате препоръките на производителя, особено когато става въпрос за по-скъпи артикули. Понякога е по-добре да не рискувате и просто да изперете нещо на ръка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com