Влез във форма: Добрите места за спорт и забавление в София

30413
Влез във форма: Добрите места за спорт и забавление в София
Снимка: iStock

Хората, водещи активен начин на живот, често се затрудняват да практикуват хобитата си през цялата година. Именно затова дейностите на закрито са перфектният начин да прекарваме времето си, спортувайки в една приятелска обстановка. Тези активности предлагат възможност за разнообразни тренировки през топлите и студените месеци, независимо от условията навън. А нищо не подобрява повече настроението ни от социалните контакти, които завързваме в залите. Сега, когато искаме да влезем във форма за лятото, идва и точния момент да се потопим в света на движението и хармонията.

Ще ви запознаем с едни от най-добрите места за спорт и забавление на закрито в София, за да ви съдействаме да направите точния за вас избор, спрямо вашите лични желания и интереси. Ето кои са те: 

Блаженств и наслада във “Виктория СПА”
“Виктория СПА” – Хотел Рамада София предлага на своите гости чудесна възможност да се потопят в оазис на удоволствие и релакс. Клиентите могат да се насладят на обширен закрит плувен басейн с размери 25 на 12 метра. Той включва вградено джакузи и детски басейн, специално предназначен за най-малките. Температурата на водата е поддържана на приятните 29.3°C през лятото. А зимата достига 30°C, за да осигури топлина, дори през най-студените месеци. Местоположението е централно, а работното време удобно - от 07:00 до 22:00 часа.

Блаженство и наслада във “Виктория СПА”

“Виктория СПА” – Хотел Рамада София предлага на своите гости чудесна възможност да се потопят в оазис на удоволствие и релакс. Клиентите могат да се насладят на обширен закрит плувен басейн с размери 25 на 12 метра. Той включва вградено джакузи и детски басейн, специално предназначен за най-малките. Температурата на водата е поддържана на приятните 29.3°C през лятото. А зимата достига 30°C, за да осигури топлина, дори през най-студените месеци. Местоположението е централно, а работното време удобно - от 07:00 до 22:00 часа.

Летният сезон е любим на клиентите - очаква ги красива градина. Питейният бар, разположен в нея, гарантира освежаваща глътка щастие заради богатата селекция от ароматни напитки и закуски. Има и радостна новина за родителите. През целия ден комплексът предоставя чудесна възможност на децата да се включат в тренировъчни сесии по плуване. С помощта на трима инструктори те не само ще усъвършенстват уменията си, но и ще създадат ценни приятелства. Басейнът предлага и групови занятия по аква спининг, водна гимнастика, водна рехабилитация и др. А близо до него е и добре оборудван фитнес с професионални треньори, които изготвят индивидуални програми. 

За любителите на СПА процедурите „Виктория СПА“ предлага и съответните удоволствия. В термалната зона ще откриете солна сауна, финландска сауна и парна баня, известни със своите лечебни свойства. Тук се намира също и най-голямата турска баня хамам в София, истинска наслада за сетивата. За клиентите, които търсят усамотение, луксозният ВИП спа апартамент е перфектното място. Там ги очаква собствена релакс зона със следния интериор: кресла за рефлексотерапия, романтично джакузи за двама и легло за тай масаж. 

Възможностите за удоволствия не спират дотук. Азиатски процедури, извършвани от азиатски терапевти – сред тях попадат терапия с вулканични камъни, хидратиращ масаж с алое вера, топъл билков масаж и още много други. Така клиентите гарантирано ще се освободят от напрежението и ще поглезят тялото си. А козметичните и фризьорските услуги са още едно бижу, което предразполага посетителите да се погрижат за себе си в уютната обстановка на Спа центъра.

бул. княгиня Мария Луиза 131

+359 895 792 938

https://victoria-spa.com

Capoeira Senzala – бразилски обичаи и завладяващ ритъм

Всички сме наясно, че общуването с другите е ключът към това да се чувстваме по-щастливи и да обогатяваме себе си. В този ред на мисли Capoeira Senzala предлага чудесно място за социално взаимодействие по един по-необикновен и любопитен начин. Клубът е създаден заради общата страст към екзотичното бойно изкуство капоейра и желанието да се популяризира в България. То произлиза от Бразилия и е тясно свързано с афро-бразилската култура. Възниква спонтанно заради смесването на различните култури и етнически групи по време на робството. Комбинира бойни и акробатични техники с танци и музика. Подобно съчетание е рядкост - ако обичате истинските предизвикателства, сега е подходящият момент да се впуснете във вихъра на завладяващите движения на капоейра.

Capoeira Senzala не е просто кътче за физическо натоварване. А прозорец към света на споделени културни преживявания, сплотени общности и интересни традиции. Бойното изкуство пресъздава древни ритуали, свързани с борбата за свобода и желанието за себеизразяване. В уютната зала участниците упражняват техниката на капоейра, като същевременно с това се потапят в ритъма на специфичната музика. Капоейра се играе в т.нар. „рода“, в която всички участници са свързани в един цялостен замисъл. Най-опитният води, докато останалите свирят на перкусии, двама са изправени един срещу друг, а заобикалящите ги пляскат и пеят. Играта с опонент е начин да се свържем помежду си на дълбоко емоционално ниво. За любителите на пътуването, Capoeira Senzala предлага множество семинари в чужбина. Перфектна възможност за опознаване на историята и обичаите на други народи.

При хубаво време бойното и танцувално изкуство може да се практикува навън

Ползите от капоейра са много. Искате да подобрите координацията си? Това е правилното място, тъй като ще се научите да влизате в синхрон между музика и движения. Инструкторите ще ви помогнат да развиете силата и рефлексите си, а социалните контакти ще ви подействат като терапия след дългия уморителен ден. Не се тревожете, ако нямате опит с такива занимания. В Capoeira Senzala всеки е добре дошъл да намери уважение и разбирателство, които с времето се превръщат в ценни приятелства извън залата за тренировки. Тук ще откриете ползите от спортуването, съчетани с насладата от музиката и забавлението от игрите.

Промишлена зона Хладилника, бул. „Черни връх“ 47

+359 888 809 548

Фейсбук група

Sofia Karting Ring - мястото, където можеш да се доближиш до Формула 1

610 метра писта, 17 завоя, големи дози адреналин и невероятни маневри. Всичко това в една от най-добрите картинг писти – Sofia Karting Ring. Независимо дали искате да се състезавате с приятели, семейство и колеги, или просто да усетите вълнението от пилотирането, това място е перфектно за вас. 

Картовете са аеродинамични, пригодени са за начинаещи, средно напреднали и търсачи на силни усещания. От такива за деца до по-мощни модели за възрастни. Всеки завой се взема по уникален и креативен начин. Посетителите също така могат да усъвършенстват способностите си с помощта на картинг училището. То предлага 18 урока практически урока от професионален инструктор, както и теоретични занятия.

Картингът има редица ползи за физическото ни състояние - подобрява рефлексите и тонуса, намалява стреса и тренира концентрацията. А случвало ли ви се е да изпитате екстремно преживяване, което да искате да гледате отново и отново? За радост на посетителите на Sofia Karting Ring, те могат да се възползват от onboard услугата. Това е запис от камера, на която могат да наблюдават собственото си пилотиране - архив, с който да се похвалят пред приятели. Картинг пистата залага и на AMB TIMING - технология и оборудване за точно времеизмерване, подобно на това във Формула 1.

Sofia Karting Ring също така е чудесно място, където вашето дете може да отпразнува рождения си ден по различен и забавен начин. Детските картове предлагат на най-малките уникалната възможност да се почувстват като истински пилоти. На територията на съоръжението има специално аранжирана зона в цветовете на Ferrari, Audi, Mercedes и BMW - част от интериора на сепаретата, където гостите могат да си починат след незабравимото изживяване.

За доброто настроение на възрастните Sofia Karting Ring се грижи да организира редица тиймбилдинги, частни партита, семинари и презентации.

 ул. Околовръстен път 214, София Ринг Мол, до ИКЕА

+359 899 907 981

https://www.sofiakarting.com/

Спортни центрове “Европа” - зала и активност за всеки атлет

Едва ли има по-подходящи зали за онези спортуващи, които искат да изпробват десетки активности, от спортните центрове Европа. Разнообразието от тренировки на закрито, предлагани в тях, отговаря на най-взискателните желания. Краткият списък от тренировки включва: фитнес, Европа Крос, Spinning, Канго джъмпс, Йога, Пилатес, Табата, Зумба, Бадмингтон, Катерене. А в обектите на "Европа" в столицата тренират повече от 2500 души всеки ден - една солидна общност, към която може да се присъедините и вие. Защо? Заради големите площи, многото на брой зали, груповите и индивидуални занимания, безплатния паркинг, добрата хигиена и инструктори, чиято работа е синоним на думата професионализъм.

Нека ви помогнем да се ориентирате по спорт и квартал. В “Дружба” може да посетите залата за Бадминтон Европа. Изградена е по професионален стандарт - с височина 12 метра, четирислойна подова система на фирма Gerflor, отопление и вентилация, естествена светлина, удобни трибуни и 6 корта за игра. Наблизо ще намерите и "Спортен Център Европа" - там ви очаква богато портфолио от активности; разгледайте го тук. Ако ви е по-удобно да тренирате около басейна Спартак, вашето място е Спортен център Европа - Спарта. А ако предпочитате да спортувате в "Люлин", задължително посетете залата за бадминтон на "Европа" там - ето и повече подробности за нея. Впрочем и двете бадминтон зали са снабдени със стени за катерене - активност, която набира все повече ентусиасти, осъзнали колко хармонично се развива мускулатурата от напрежението на изкачването. По тази причина от "Европа" отвориха още един център за катерене - Bons Europе. Той разполага с близо 800 кв. м. площ за катерене, като по-голямата част са предизвикателните Боулдър стени. Искате да изпитате насладата от върха? Там ви очакват 8 метрови изпитания и много адреналин.

Философията на спортните центрове "Европа" е свързана не само със спорт, а и с цялата палитра от услуги, от които се нуждае всеки атлет. Те предлагат възстановяне и релакс, солна стая с кинезитерапевти, рехабилитация и СПА. Също така са утвърдени в сферата на красотата, различни видове масажи, антицелулитни програми, козметични услуги. В тази връзка: не пропускайте да посетите най-новото им бижу - Бюти Бар Икона, където всяка жена може да си подари истинско естетическо преживяване със съответната процедура.

Списък със Спортни центрове "Европа"

+359 882 337 443

https://sportcentereurope.bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...