Връзката ви не е това, което беше – направете тези промени, за да я съживите

1466
Връзката ви не е това, което беше – направете тези промени, за да я съживите
Снимка: iStock

Взаимоотношенията между мъжете и жените са сложно нещо. Колкото и да е щастлива една двойка, от време на време има проблеми и спорове. А, за съжаление, някои двойки не намират решения на проблемите, които са се появили в тяхната връзка и позволяват на негативните емоции да влошат техните взаимоотношения. Истината е, че няма неразрешими проблеми, стига човек да знае как да действа и реагира във всяка една ситуация. Както се казва “Когато човек има желание – намира начин, ако не - причина”.

Токсична ли е вашата връзка?

Една от най-често срещаните грешки при двойките е, че продължават да правят едни и същи неща и да очакват различен краен резултат. Ако резултатът всеки път не е това, което двойката очаква, подходът към проблема трябва да се промени. И именно така постъпват щастливите двойки – те намират начин да решат своите проблеми, а не да ги заобикалят или да чакат нещата да отшумят от само себе си.

Ако искате да запазите своята връзка и човека до себе си, не бива да позволявате взаимоотношенията ви да се влошат заради проблеми, които са възникнали. Как да стане това ?

Вие сте “ние”, а не “аз”

Някои хора имат голямо его и се опитват всячески да се наложат. Ако обаче искате да бъдете щастливи и обичани, трябва да се научите да потискате егото си. Правете компромиси. Когато взимате решения и се опитвате да разрешите своите проблеми, е добре да не забравяте за общото благо и че в тази връзка сте двама души.

 

 

Говорете си, но не под формата на разпит

В днешно време доста двойки имат проблеми с комуникацията. Хората сякаш вече не разговарят толкова много, а когато го правят разговорът по-скоро прилича на разпит. И единият от двойката обикновено се чувства атакуван и притиснат в ъгъла. Това най-често води до отдръпване на партньора. Общуването е процес, а не разпит в стил “обвинител и обвиняем”.

Обърнете внимание на силните страни, а не на слабите

Когато ситуацията е напрегната, повечето хора имат лошия навик да се фокусират върху слабостите на партньора си. Това е така, защото по този начин човек се чувства по-силен и значим в дадената ситуация. Но, ако искате да бъдете щастливи във връзката си, трябва да се концентрирате върху положителните страни на вашата половинка, а и на връзката като цяло.

Защо редовният секс е толкова важен в една връзка?

Опростете ситуацията

Въпреки че връзката между двама души е сложно нещо, не е нужно да я усложнявате допълнително. Когато разрешавате проблеми помежду си, опитайте се да не задълбавате в тях. Няма да спечелите нищо, ако правите от мухата слон и се опитвате всячески да излезете прави в конкретната ситуация. Истината е, че колкото по-прости са едни взаимоотношения, толкова по-лесно се разрешават възникналите проблеми.

Нека връзката ви бъде едно приключение

С течение на времето е възможно връзката ви да започне да доскучава и да губи първоначалната искра заради лоша комуникация и натрупали се проблеми. Направете всичко възможно да измъкнете връзката от рутината, към която се е запътила. Превърнете всеки един ден в приключение, а не в задължение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com