За жени над 40 години - ето кои са най-добрите прически

50742
За жени над 40 години - ето кои са най-добрите прически
Снимка: iStock

Годините летят, а тенденциите се променят почти непрекъснато. На определена възраст вписването в този „водовъртеж“ не е трудно: експериментите с косата рядко се провалят и не изискват задълбочен подход. С течение на времето обаче започвате да мислите по-внимателно и решението да подстрижете косата си вече не изглежда толкова просто. Какви прически можете спокойно да добавите към списъка си с желания, ако сте над 40 години?

Дълъг боб

Предимството на тази прическа е, че винаги може да се превърне в позната конска опашка. Най-добре ще изглежда на дами със сърцевидна или квадратна форма на лицето. А когато бобът е не само дълъг, но и многопластов, той прави косата визуално по-плътна и по-обемна. Имайки предвид факта, че с напредване на възрастта косата започва да расте по-бавно и да пада по-често, вариантът с дълъг боб се оказва много практично решение за прическа.

Модни прически за жени над 50 - свалят поне 5 години

Средна дължина

Ако вашият идеал винаги е била коса на русалка, този вариант на прическа определено е за вас. Прическата е лека и обемна, лесно се трансформира в кок и опашка. Вярно е, че за да изглежда стилно и свежо, трябва внимателно да помислите за стила. Най-често срещаните и успешни варианти са леки вълни на долните две трети от дължината на косата, както и леко изправени кичури. Тези стилове се считат за универсални, но дори и по отношение на тях трябва да вземете предвид формата на лицето си.

Бретон

Бретонът ще освежи визията ви и ще изглеждате стилно и модерно. Много знаменитости използват тази проста промяна в имиджа, за да изглеждат по-млади. Стилът на разхвърлян външен вид с разрошен бретон ще направи прическата ви особено цветна: и това е още една причина да отхвърлите съмненията относно неудобството му и да опитате нова визия.

Топ 5 на най-бързите и лесни прически за всеки ден

Поставяйки косата от едната страна

Прическата е особено актуална за тези, които вече имат бретон и не знаят какво да го правят. Поставяйки го на една страна, ще получите романтична визия, създадена за вечерно излизане. Въпреки това вълните по цялата дължина на косата също са добре дошли: ще останете в рамките на обичайната класика, но колко интересно можете да я победите е изцяло във вашите ръце.

Бикси

Комбинацията от боб и пикси е популярна сред звезди като Кристен Стюарт. Универсална прическа, чиято дължина и стил могат да бъдат избрани така, че да отговарят на всяка форма на лицето.

Италиански боб със странични раздяли

Модерна прическа, напомняща холивудски стил. Плътните, тъпи краища създават обемна, лека визия. Подходящ за всяка форма на лицето и тип коса.

Слоест лоб с тънки ресни

Добавя текстура и вълнение към дългите кичури. Бретон тип перде може да бъде оформен по различни начини, за да подчертае чертите на лицето. Това е универсална прическа, подходяща за всяка жена.

Асиметричен Боб

Идеален за фина коса, визуално увеличавайки нейния обем. Дълбокият страничен път придава стил и прикрива признаците на оредяваща коса. Подходящ за всяка текстура на косата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com